29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Beyanname için gezici stantlar

Gelir İdaresi Başkanlığı, 6 ilde büyük alışveriş merkezlerinde beyanname kabul stantları kurdu ve gezici ekipleri devreye soktu.

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, gayrimenkul sermaye iradı gelirlerinin daha rahat beyan edilebilmesi için İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa ve Antalya'da beyanname stantları ile mobil ekipler oluşturuldu.

Gelir vergisi beyannamelerinin verilebileceği 26 Mart günü mesai saati bitimine kadar hizmet verecek olan stant ve mobil ekip görevlileri, hüviyetini ibraz eden ve TC kimlik numarasını bildiren mükelleflerin kira beyannamelerini kabul edecek. Görevliler, mobil bilgisayar ve GPRS yardımıyla doğrudan Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Merkezi'ne bağlanarak işlem yapacak.

Bu arada Başkanlık, bu yıl ilk olarak mükelleflerin kira beyannamelerini elektronik ortamda gönderebilmeleri olanağı da sağladı. Bu çerçevede 1-15 Mart tarihleri arasında 55 bin 220 adet beyanname elektronik ortamda, 322 bin 871 beyanname de vergi dairelerince kağıt ortamında alındı.

Gelir İdaresi Başkanlığınca kira geliri beyannamelerinin elektronik ortamda kabul edileceği alışveriş merkezleri ile şehir merkezlerinde mobil ekipler oluşturulan iller şöyle:
-Adana: Real
-Ankara: Ankamall ve Armada İş Merkezleri
-Antalya: Deepo, Migros 5M, Real
-Bursa: Zafer Plaza, As Merkez, Carrefoursa
-İzmir: ESP Park, Palmiye, Forum/Bornova, Konak Pi-er ve 1 gezici araç. 
-İstanbul: 3 gezici araç.

aa
Yayın Tarihi : 19 Mart 2007 Pazartesi 09:58:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?