2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

'Beyaz önlük' çetesi adliyede

Adana'da, vatandaşların sağlık karnelerine, anlaştıkları doktorlardan reçete yazdırarak devleti zarara uğrattıkları, sahte reçete ve sağlık raporu hazırladıkları belirlenen aralarında doktor, eczacı, ilaç mümessili ve sağlık personelinin bulunduğu 20 kişi, adliyeye sevk edildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro ekipleri, menfaat karşılığı usulsüz reçete ve heyet raporu hazırlayarak devleti zarara uğrattıkları gerekçesiyle "Beyaz Önlük" operasyonu kapsamında gözaltına alınan doktor, eczacı, eczacı kalfası ve sağlık personelinin sorguları tamamlandı.

Sorgulanan 4 doktordan biri ile yaşı küçük olan bir kişi ifadeleri alındıktan sonra savcılık talimatıyla serbest bırakılırken aralarında 3'ü doktor, 3'ü eczacı, eczacı kalfası ve sağlık personellerinin bulunduğu 20 kişi adliyeye sevk edildi. Gözaltındaki zanlıların adliyeye sevk edileceğini öğrenen yakınları, sabahın erken saatlerinde Adana Emniyet Müdürlüğü önüne geldi. Burada toplanan kişiler, zanlıları adliyeye götüren polis otobüsüne öpücük atarak el salladılar.

Ayrıca, olayla ilgili yapılan çalışmada sadece bir eczane aracılığıyla devletin 7 trilyon lira zarara uğratıldığı tespit edildi. İfadesine başvurulan 27 ayrı sağlık karnesi sahibinin "Biz karnelerimizi eczaneye bırakmıştık. İlaç lazım olunca alıyorduk" dedikleri öğrenildi. Doktorların reçeteyi bir muayene, ilaç raporunu da iki muayene karşılığında yazdığı bildirildi.

 

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2008 Cuma 11:49:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALİ GÜRBÜZ IP: 85.105.90.xxx Tarih : 27.04.2008 17:32:38

SALIK BAKANLIGININ DİKKATİNE YEŞİL EVLER SAGLIK OCANDADA AYNI ŞEYLER YAPILIYOR ...