2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Beyaz Önlük'te 26 gözaltı

Adana'da vatandaşların sağlık karnelerine, anlaştıkları doktorlardan reçete yazdırarak devleti zarara uğrattıkları, sahte reçete hazırladıkları belirlenen, aralarında doktor, eczacı, ilaç mümessili ve sağlık personelinin de bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, bazı kişilerin menfaat karşılığı usulsüz olarak heyet raporu ve reçete yazdırdığı, hazırlanan bu rapor ve reçetelerin eczane sahipleri ya da çalışanlarınca komisyon karşılığında temin edildiği ve bunlarda yazılı bulunan ilaç bedellerinin faturalandırıldığının tespit edilmesi üzerine, yaklaşık 6 ay önce çalışma başlattı.

Ekiplerin sürdürdüğü istihbarat çalışmalar ve teknik takiplerde, ilaçların piyasada ''ilaç simsarı'' tabir edilen şahıslara verildiği, simsarlar tarafından eczanelerden temin edilen faturalandırılmış kupürü kesik durumdaki ilaçlara sahte kutu temin edilerek önceden sipariş alınan ecza depolarına ilaçları teslim ettiklerinin anlaşıldığı belirtildi.

Çalışmalar sonucunda ekipler, ''Beyaz Önlük'' adıyla eczane, doktor muayenehanesi ve ilaç depolarına eş zamanlı operasyon düzenledi.

Yapılan baskında, çok miktarda ilaç kupürü, reçete ve sahte raporlar ele geçirildi. Operasyonda, aralarında doktor, eczacı, ilaç mümessili ve sağlık personelinin de bulunduğu 26 kişi yakalandı.

Zanlıların bu yöntemle devleti dolandırarak milyonlarca YTL haksız kazanç elde ettikleri belirtildi.

Operasyonla bağlantılı olarak Mersin, Hatay, Ankara ve İstanbul'da da soruşturmaların sürdürüldüğü bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 02:59:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?