5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Bezdiren başvuru

Adana'da Polis Meslek Yüksekokulu'na girmek isteyen adaylar, başvurularını yapmak için geceden sıraya girerken gün boyu güneş altında beklemek zorunda kalıyor. Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksek Okulu'nda başvurularda aşırı talep dolayısıyla zaman zaman izdihamlar yaşanıyor.

25 Temmuz 2005 tarihinde başlayan başvurular 5 Ağustos 2005 tarihine kadar devam edeceği bildirilerken adaylar ön sıralarda yer kapabilmek için geceden sıraya giriyor. Adaylar sırasıyla danışma, dosya düzenleme, aday kabul sırasından sonra kayıt için sıraya giriyor. Bütün bu aşamalardan sonra sıcağında etkisiyle bitkin düşen adaylar, sözlü mülakat için çağrılmayı beklerken bina ve ağaç gölgelerinde serinlemeye çalışıyor.

Türkiye genelinde toplam 27 merkezde başvuru kabul edilerek sınav yapıldığını belirten Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksek Okulu Eğitim Şube Müdürü M. Turgut Özkasap, her yıl ortalama 80 bin kişinin polis olmak için müracaatta bulunduğunu belirtti. Adana'da ortalama 7 bin 500 adayın başvurduğunu söyleyen Özkasap, mülakat sınavını geçen adayların 21 Ağustos 2005 tarihinde yazılı sınava tabi tutulacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2005 Perşembe 15:04:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?