1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Biçerdöverlere 'hasat' denetimi

BİÇERDÖVERLERE 'HASAT' DENETİMİ

Adana'da buğday hasadının başlaması nedeniyle İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri'ne bağlı ekiplerce bölgedeki biçerdöverlerde 'hasat denetimi' yapıldığı bildirildi.

Bu noktada bir süre önce başlatılan çalışmaları yerinden inceleyen Tarım İl Müdürü Fikret Coşkun, merkez ilçe Yüreğir'e bağlı Kürkçüler ve Baklalı mahallerinde üreticilerle de bir araya gelerek, sorun ve sıkıntılarını dinledi. Ziyarette tarla sahipleri ve biçerdöver operatörleri ile bilgi alış-verişinde de bulunan Coşkun, üreticilere de bol ve kazançlı bir hasat sezonu geçirmeleri temennisinde bulundu.

Öte yandan, ilk olarak Yumurtalık ve Karataş ilçelerindeki kıraç arazilerde başlatılan denetimler kapsamında bugüne kadar herhangi bir aksaklık veya kusur tespit edilmediği kaydedildi. Söz konusu denetimler sırasında biçerdöver sahipleri ve sürücüler, dane kaybı başta olmak üzere farklı üretim konularında bilgilendirildiği vurgulandı. Tüm bu konuların ihlali ve denetim elemanları tarafından tespit edilen diğer eksiklikler durumunda cezai işlem uygulanacağı konusunda da uyarılarda bulunulduğu belirtildi.

BİÇERDÖVERLERE 'HASAT' DENETİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2011 Çarşamba 11:06:02
Güncelleme :8 Haziran 2011 Çarşamba 11:24:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?