4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Bildiri dağıtan öğrencilere gözaltı

BİLDİRİ DAĞITAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE GÖZALTI

Adana'da, Kamu-Sen ve KESK'in 25 Kasım'da 1 gün iş bırakma eylemine destek vermek amacıyla Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi bahçesinde bildiri dağıtan 2'si kız 9 üniversite öğrencisi, müdahale edilerek gözaltına alındı.

Çukurova Üniversitesi öğrencileri Umut Atlıhan, Sıla Soyaslan, Cansu Cömert, Alper Kunt, Hüseyin Engin Sakın, Durak Nohya, Gürkan Topbaş, Mustafa Göbütaş ve Taner Bilgiç adlı 9 öğrenci, Kamu-Sen ve KESK'in 25 Kasım'da 1 gün iş bırakma eylemine destek vermek amacıyla ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi bahçesinde bildiri dağıtmak istedi. Bahçede bildiri dağıtmaya başlayan öğrencilere özel güvenlik elemanları izin vermedi. Ancak öğrenciler bildiri dağıtmaya devam edince özel güvenlik elamanları zor

kullanmaya çalıştı. Öğrenciler de özel güvenlik elemanlarına karşılık verince çevik kuvvet polisi çağrıldı. Olay yerine gelen polis, 2'si kız 9 üniversite öğrencisini darp ederek yaka paça gözaltına aldı. Polis tarafından Sarıçam Polis Merkezi'ne götürülen öğrenciler, daha sonra sağlık raporu için Adana Adli Tıp Birimi'ne sevk edildi. Sağlık raporu aldıktan sonra adliyeye sevk edilen öğrenciler, çıkışta tek amaçlarının memurların eylemine destek vermek olduğunu, hastane bahçesinde bildiri dağıtırken özel

güvenlik görevlileri ile polisin müdahalesine uğradıklarını söyledi.

Öğrencilerden Sıla Soyaslan, 25 Kasım'daki eyleme, "Derse girme, geleceğe sahip çık, greve destek ol" diyerek çağrı yaptıkları için gözaltına alındıklarını savundu.

Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa da öğrencilerin memurlara destek olmak amacıyla üniversitede bildiri dağıtmak isterken özel güvenlik tarafından engellendiğini, daha sonra aralarında arbede çıktığını, bunun üzerine olay yerine gelen çevik kuvvetin öğrencileri darp ederek gözaltına aldığını ileri sürdü. Boğa, "Öğrencilerin suç işlediği falan yok. Ancak darp edilerek gözaltına alındılar. Biraz sonra öğrenciler serbest kalacak. Biz de gerekli yerlere dava açacağız" diye konuştu.

Öğrenciler daha sonra adliyeye sevk edildi.

BİLDİRİ DAĞITAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE GÖZALTI
BİLDİRİ DAĞITAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE GÖZALTI
BİLDİRİ DAĞITAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE GÖZALTI
BİLDİRİ DAĞITAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE GÖZALTI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 15:35:02
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 15:58:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?