4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Bilek güreşçisine 2 bin TL şoku!

Eskişehir'de bilek güreşi milli takım elemelerine katılarak 110 kiloda birinci olup, milli takıma seçilen Cengiz Aydoğan, federasyonun istediği 2 bin TL'yi bulamassa Bulgaristan'da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası'na katılamayacak.

Adana'da bir yıla kadar vücut geliştirme antrenörü olarak çalışan ve kendine ait bir vücut geliştirme salonu olan Cengiz Aydoğan (32) ekonomik kriz nedeniyle salonu kapatmak zorunda kaldı. Kendini küçük yaştan itibaren spora adayan ve evli olan Aydoğan'ın 1 çocuğu buluyor.

Aydoğan spordan başka yapacak bir mesleği olmadığı işyerini kapattıktan sonra bu kez de milli takıma girmek için mücadele etti. 1-3 Mayıs tarihleri arasında Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu tarafından Eskişehir'de düzenlenen milli takım elemelerine katıldı. 110 kiloda bilek güreşinde rakiplerini tek tek eleyerek milli takıma seçilen Aydoğan 1 Haziran'da Bulgaristan'da yapılacak olan Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.

Aydoğan Adana'dan ilk kez birinin bilek güreşinde birinci olarak, Türkiye'yi yurt dışında temsil edeceği için çok mutlu olduğunu, ancak federasyonun yurtdışına gidecek olan sporculardan 2 bin TL para istemesiyle şoka uğradığını söyledi.
1 Haziran'da Bulgaristan'da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek ve Türk Bayrağı'nı Avrupa'da dalgalandırmak için gece-gündüz çalışmaya başladığını belirterek, "Ben ekonomik krizden dolayı işyerimi kapatmak zorunda kaldım. Şimdi işim yok. Spordan başka mesleğimde yok. Federasyon benden ülkemi temsil edebilmem için 2 bin TL para istiyor. Bunu veremezsem beni Bulgaristan'a götürmeyecek" dedi.

Adana Valisi İlhan Atış ve Adana Büyükşehir Belediye Başkan'ı Aytaç Durak ile diğer yetkililerden kendisine şampiyonaya katılması için yardım etmelerini isteyen Aydoğan şunları kaydetti:

"Ben Avrupa'da ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğimi biliyorum. Ama sadece 2 bin TL bulamadığım için bu müsabakaya katılamayacağım. Üstelik milli bir sporcuyum şuanda. Ama düştüğüm hale bakın. Futbolculara milyar dolarlar verilirken ben şampiyonaya katılmak için para bulamıyorum. Ne olur bana sponsor olun şampiyonaya katılayım."

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 11:13:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?