4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Bilgi yarışması elemeleri sonuçlandı

Milli Eğitim Bakanlığı, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu ve Adana Ticaret Odası Avrupa Birliği Bilgi Bürosu işbirliğinde; ortaöğretim 9. sınıf öğrencileri arasında düzenlenen, “Avrupa Bilgi Yarışması”nın Adana elemelerini Çukurova Seyhan Anadolu Lisesi kazandı.

Bilgi Yarışması töreninde konuşan Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş, amaçlarının, genç nesli Avrupa Birliği konusunda bilinçlendirmek olduğunu söyledi.

Ülkemizin Avrupa Birliği sürecinin oldukça uzun bir geçmişe dayandığını ifade eden Baş, “Süreç içerisindeki inişli-çıkışlı gelişmelere paralel olarak, Odamız özellikle 2000 yılı sonrasında Avrupa Birliği konusunda yoğun bir çalışma temposu içerisine girmiştir. 2000 yılında Odamız bünyesinde kurulan Avrupa Birliği Bilgi Büromuzla, bölge halkının ve üyelerimizin AB ile ilgili tüm bilgi ihtiyaçlarını karşılamak üzere hizmet vermekteyiz. Bugün etkinliklerimiz ve hizmetlerimizle Odamızın Avrupa Birliği çalışmalarında Adana’nın ve bölgenin en önde gelen kuruluşu haline geldiğini ifade etmekten gurur duyuyorum” dedi.

Ülkemizin Avrupa Birliği’ne entegrasyonu ve müzakere sürecine katkıda bulunmanın başta kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere herkesin en önemli görevlerinden biri olduğuna da işaret eden Şaban Baş konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Odamız yakın geçmişten bu yana edindiği görev ve sorumluluk bilinciyle çalışmalarını tüm hızıyla sürdürmektedir. Bu çalışmalar kapsamında üyelerimize ve vatandaşlarımıza Avrupa kaynakları ile yeni fırsatlar sunulmaktadır. Nitekim Odamız, Avrupa Birliği’nce açılan birçok programa projeler sunarak geniş bir alana yayılmış çalışmalarıyla bölgenin gelişimine ve entegrasyona önemli katkı sağlamaktadır. Odamızın bu çalışmaları Avrupa Komisyonu, TOBB, Eurochambres, gibi kurumlarca birçok kez birincilikle ödüllendirilmiştir. Geçtiğimiz yıl düzenlenen AB Öykü Yarışması’nda da Adana olarak Türkiye birinci ve ikinciliğini elde ettik. Kazanan çocuklarımız Belçika ve Paris’e gönderilerek ödüllendirilmişlerdir. Aynı başarının bu yıl da elde edileceğine inanıyorum.”

Yarışmada, her okuldan üçer öğrenciyle temsil edilen yarışmacılara, AB kurumları, AB politikaları ve programları, Türkiye'nin AB'ye katılım süreci ve diğer aday ülkeler, Avrupa genel kültürü ve coğrafyasına yönelik 15’er soru yöneltildi.
Çekişmeli geçen yarışmayı Çukurova Seyhan Anadolu Lisesi kazandı. İkinciliği Adana Fen Lisesi ve Akif Palalı Anadolu Lisesi paylaşırken, üçüncülüğü de Karaisalı Sağlık Meslek Lisesi elde etti.

Buna göre, Çukurova Seyhan Anadolu Lisesi Haziran ayında Ankara’da düzenlenecek olan Ulusal Avrupa Bilgi Yarışması’nda Adana’yı temsil edecek. AB Bilgi Büroları ve AB Bilgi Merkezlerinin faaliyet gösterdiği 16 ilin katılacağı finallerde birinci olan ekip, Belçika ve Çek Cumhuriyeti’ne düzenlenecek gezi ile ödüllendirilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 15:53:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?