4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Bilgisayar faresi yakalandı

DİZ ÜSTÜ BİLGİSAYAR FARESİ YAKALANDI

Adana'da iki ayrı bilgisayar marketinden 41 tane dizüstü bilgisayar çalan bir kişi evinde 18 dizüstü bilgisayar ile birlikte yakalandı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, şikayet üzerine 2 ayrı bilgisayar marketinden 41 bilgisayar çalınması olayı ile ilgili olarak çalışma başlattı.

Araştırma sırasında bir bilgisayarcı, kendisini üniversiteli olarak tanıtan ve adının da İ.Y. olduğunu ileri süren bir kişiden çok sayıda bilgisayar satın aldığını belirterek emniyete başvurdu.

Eşkali doğrultusunda izine ulaşılarak takibe alınan İ.Y. sahte isimli Vedat Y.(30), Mavi Bulvar üzerindeki Şehitlik Parkı'nda yakalandı. Vedat Y.'nin üzerinden İ.Y adına düzenlenmiş sahte kimlik çıktı. Vedat Y.'nin evinde yapılan aramada 18 adet dizüstü bilgisayar ele geçirildi.

Çok sayıda dizüstü bilgisayarı çalmakla suçlanan Vedat Y.'nin emniyetteki sorgusunda piyasa değeri 50 bin TL olan 41 bilgisayar çaldığını itiraf ettiği bildirildi. 20 ayrı suçtan sabıkası bulunan zanlı Vedat Y. adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2009 Perşembe 14:52:00
Güncelleme :22 Ekim 2009 Perşembe 16:33:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?