1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Bilici'den yeşil ışık

BİLİCİ, MİLLETVEKİLLİĞİ İÇİN YEŞİL IŞIK YAKTI

Geçtiğimiz 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde AK Parti'den Adana Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan ve az bir oy farkıyla yarışı kaybeden Mehmet Ali Bilici, kendisinin herhangi bir yere aday olmayacağını ancak, görev verilse de bundan kaçmayacağını söyledi.

Sosyal Hizmetler Vakfı'nın 15 günde bir düzenlediği toplantılara devam ediliyor. Vakfın bu haftaki konuğu eski milletvekillerinden Mehmet Ali Bilici oldu.

Çok sayıda davetlinin katıldığı toplantı Vakfın Onursal Başkanı Sabri Erdem'in açış konuşması ile başladı. Erdem'in takdiminin ardından söz alan Bilici, Anavatan Partisi dönemindeki anılarını aktardı. Bilici, geçmiş dönemlerde milletvekili olarak yaptığı çalışmaları ve tecrübelerini aktardıktan sonra sözü 29 Mart 2009 yerel seçiminde AK Parti'den aday olma sürecine getirdi.

Kendisine hem Milliyetçi Hareket Partisinden (MHP) ve hem de AK Parti'den adaylık teklifi yapıldığını belirten Bilici, "Geçmiş dönemlerde hep Aytaç Durak'ı destekledim. Kendisi ile yakın dostluğum bulunuyordu. Ancak, parti yönetimi kendisinin adaylığına sıcak bakmayınca, bana teklif geldi. Bende bu teklife olumlu baktım. Aday oldum. Ancak, seçim hilesi ve bazı hatalardan dolayı belediye başkanı olamadım. Bundan sonra belediye başkanı adayı olmayacağım. Milletvekili olarak üç dönem milletvekilliği yaptım. Adana'ya önemli katkım oldu. Tecrübelerim var. Milletvekilliği için aday adayı olmayı düşünmüyorum. Ancak parti yönetimi beni aday gösterirse de bu görevden kaçmam. Siyasi tecrübemi Adana'ya hizmet için kullanırım" dedi.

AK Parti'den Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmasıyla birlikte bazı çevrelerin kendisini yıpratmak istediğini belirten Bilici, "Benim adaylığımı hazmedemeyenler, bana Ergenekon örgütünün üyesi, masonların adamı gibi yakıştırmalar yaptılar. Bunların hiçbirisi doğru değil. Hiçbir yakıştırmayı kabul etmiyorum" diye konuştu.

BİLİCİ, MİLLETVEKİLLİĞİ İÇİN YEŞİL IŞIK YAKTI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2011 Perşembe 11:56:00
Güncelleme :24 Şubat 2011 Perşembe 15:53:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?