4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Bilimsel Eczacılığın 170. Yılı

Adana Eczacı Odası Başkanı Burhanettin Bulut, yerli ilaç sanayinin desteklenmesi için, toplum genelinde eşdeğer ilaca sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Bulut, Bilimsel Eczacılığın 170. Yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, eşdeğer ilacın yalnızca ucuz ilaç olmadığını belirterek, "Eşdeğer ilaç, referans ilaçlarla aynı özelliklere sahip, hasta üzerinde aynı tedaviyi sağladığı bilimsel olarak kanıtlanmış, etkin, güvenilir ve kaliteli üründür. Muadili olan ilaçla hiçbir farkı yoktur. Tüm dünyada özellikle gelişmiş ülkelerde, başta ABD olmak üzere İngiltere, Belçika, ispanya, Fransa, İsviçre gibi ülkeler eşdeğer ilaç kullanımının teşviki ile ilgili birçok yöntem uygulamaktadır. Türkiye'de eşdeğer ilaç kullanımı ile son yılda 800 milyon, son beş yılda 3.8 milyar TL tasarruf sağlanmıştır. Yerli ilaç sanayinin desteklenmesi için toplum genelinde eşdeğer ilaca sahip çıkmalıyız" deyi konuştu.

Doğru tedavide en önemli aracın ilaç olduğunu hatırlatan Bulut, "İlaç oldukça riskli bir üründür. Bu nedenle her ilaç bir uzman tarafından verilmeli ve bir uzmanın danışmanlığında kullanılmalıdır. Aksi takdirde, ilaçlardan beklenen etkiyi göremeyeceğiniz gibi, tedavinizin yarım kalması ve hastalığınızın ilerlemesi gibi sağlığınız açısından son derece vahim sonuçlarla karşılaşabilirsiniz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 17:58:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?