3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Bilişim Fuarı yarın açılıyor

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Şaban Baş, Doğu Akdeniz'in en büyük ve en kapsamlı iş ve bilişim platformunu oluşturmayı hedefleyen "Bilişim Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarı"nın, Çukurova ekonomisinde uzun yıllardır ihtiyaç duyulan teknoloji desteğinin sağlanması bakımından büyük önem taşıdığını söyledi.

Adana'da, 27-30 Kasım 2008 tarihleri arasında düzenlenecek olan ve yarın saat 12.00'da TÜYAP Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılışı yapılacak Doğu Akdeniz Bilişim Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarı, teknolojideki yenilikleri Adana'ya taşıyacak.

Adana'da geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen fuarın büyük ilgi gördüğünü kaydeden ATO Başkanı Şaban Baş, Doğu Akdeniz'in en büyük ve en kapsamlı iş ve bilişim platformunu oluşturmayı hedefleyen Doğu Akdeniz Bilişim Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarı'nın, teknolojideki son yenilikleri Adana'ya taşıyacağını bildirdi.
Baş, Doğu Akdeniz Bilişim Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarı'nın, yakın gelecekte Adana'yı "Doğu Akdeniz'in Bilişim Merkezi" haline getirerek, iş dünyasını ihtiyaç duyduğu bilişim çözümleriyle buluşturacağını ifade etti.

Fuarın zengin içeriğiyle önemli bir sinerji oluşturarak bölge ekonomisini de hareketlendireceğini kaydeden ve Adanalıları fuara davet eden Baş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bilişim sektörü, her gün farklı bir alanda, akıllara durgunluk verecek şekilde hızla ilerlemesini sürdürüyor. Türkiye, bilişim sektörünü içerisinde bulunduğumuz küresel kriz ortamında özellikle istihdam konusunda kurtarıcı olarak değerlendirmeli ve bu yöndeki eğitimlere hız vermelidir. Türkiye'nin ekonomik büyüme konusundaki en büyük sıkıntısını sermaye yoksunluğu oluşturmaktadır. Halbuki bu sermaye eksikliğini bilişim teknolojilerinden elde edilebilecek gelirlerle kapatabiliriz. Hindistan bu alanda örnek bir ülke konumundadır. Bilişimin kurtarıcı sektör ve önemini anlatabilmemiz için bu konuda ülke olarak bir seferberlik başlatmamız gerekiyor. Bu açıdan değerlendirildiğinde Doğu Akdeniz Bilişim Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarı, bölgemiz ekonomisi için büyük anlam taşımaktadır. Çünkü bu fuar, çok büyük bir boşluğun giderilmesine dönük önemli bir organizasyondur. Doğu Akdeniz Bilişim Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarı'nın kentimizde düzenlenmesini sağlayan tüm kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür ediyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 10:53:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?