2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Bin araçlık otopark

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Merkez Camii yanında yaptırılan 1000 araçlık kapalı otopark hizmete girdi. 

Beraberinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Gülşen olduğu halde kapalı otoparkta incelemelerde bulunan Başkan Aytaç Durak, Türkiye’nin en büyük kapalı otoparklarından biri olan yerin, şehir merkezi, adliye, merkez park ve Merkez Camii’ne gelen araç sahiplerine hizmet vereceğini söyledi. 

İlk başkanlık döneminde o bölgede bulunan ve çirkin görüntü sergileyen mahalle ile eski garajların yıkıldığını belirten Başkan Durak, “Şimdi çoğumuz o görüntüleri hatırlamayız bile. Çarpık kentleşmenin örneklerinden biri olan mahalleyi ortadan kaldırarak, bölgenin bugünlere gelmesini sağladık. Söz konusu yerin altı otopark yapılırken, üstü de yeşil alan olarak düzenlendi ve Merkez Parka katıldı” dedi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak daha sonra şöyle konuştu: 

“25 bin metrekare genişliğindeki kapalı otoparka aynı anda 1000 araç park edebilecek. Büyükşehir Belediyemiz, Ramazan ayı dolayısıyla teravih namazlarına gelen araç sahiplerine ücretsiz hizmet edebilmesi için kapalı otoparkı acilen tamamladı. Ayrıca; teravih ve bayram namazlarında Merkez Camii’nin son cemaat yeri olarak ibadet edenlere hizmet verecek. Kapalı otopark daha sonra Diyanet Vakfı’na devredilecek.”

iha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2008 Pazar 16:09:10
Güncelleme :31 Ağustos 2008 Pazar 17:26:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?