29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Bingöl şehitlerine mezarlarından toprak

Bingöl'de 1993'te 33 erin şehit edildiği yere yaptırılacak anıt için Adanalı şehit er Mehmet Tura'nın mezarından toprak ve bayrak gönderildi.


24 Mayıs 1993'te Bingöl-Elazığ karayolu üzerindeki Bilaloğlu köyü Mendo Köprüsü mevkiinde bölücü terör örgütü PKK mensupları tarafından araçtan indirilip, kurşuna dizilerek şehit edilen 33 er için Bingöl'de yaptırılacak anıta şehit mezarından toprak ve bayrak gönderilmesi nedeniyle, Adana Şehit Aileleri Malulleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nce tören düzenlendi.


Çok sayıda şehit ailesinin katıldığı törende konuşan Dernek Başkanı Emine Kunt, Anadolu'nun bin yıldır Türk yurdu olduğunu ifade ederek, yapılacak anıtın şehitlerin hatırasını en iyi şekilde yaşatacağını bildirdi. Kunt'un bir şehit babasının oğluna yazdığı şiiri okumasıyla birlikte şehit annesi Zübeyde Tura ve şehit babası Ahmet Tura gözyaşlarına boğuldu.


Şehit babası Ahmet Tura, oğlunun 1993 yılında henüz hayatının baharındayken teröristler tarafından şehit edildiğini belirterek, "Oğlum şehit olalı 14 yıl oldu ancak acısı hala dün gibi. Onun mezarından toprak aldık, şehitler için yapılacak olan anıta gönderiyoruz" diyerek gözyaşı döktü.


Anne Zübeyde Tura ise, şehit oğlunun acısının hiç dinmediğini, son günlerde televizyonları seyredemediğini ifade ederek, "Bizim oğlumuz şehit oldu, yüreğimiz yandı, başka şehitler olmasın. Artık bu teröre bir çare bulunsun" diye konuştu. Daha sonra oğlunun mezarından aldığı toprağı koklayan anne Zübeyde Tura, gözyaşlarını tutamadı.

 

Baba Ahmet Tura da bayrağı öperek Dernek Başkanı Emine Kunt'a verdi. Emine Kunt, törenin ardından toprağı ve bayrağı Bingöl'e götürmek üzere yola çıktı.

 


Bu arada Bingöl'de 30 Haziran'da büyük bir tören yapılacağı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2007 Salı 17:04:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?