3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Binlerce çocuk sinemayla tanıştı

Adana'da bu yıl 15.'si düzenlenen Altın Koza Film Festivali, birçoğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan Adana'ya göç etmiş ailelere mensup binlerce çocuğu sinemayla tanıştırdı.

Altın Koza, bu yıl ilk kez gerçekleştirilen "Sinema Okullarda, Okullar Sinemada" bölümüyle, çoğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan Adana'ya göç ederek kentin varoşlarında ikamet eden ailelere mensup binlerce çocuğun, beyaz perdeyle tanışmasını sağladı.

102 okulu kapsayan "Sinema Okullarda, Okullar Sinemada" bölümüyle, kenar mahallelerde bulunan 43 okulda eğitim-öğretim gören 7 bin öğrenci, Büyükşehir Belediyesi otobüsleriyle sinema salonlarına taşınarak, sinema salonunda film izleme imkanı buldu. Sinema, salonu bulunan okulların öğrencilerinin ise ayağına götürüldü. Altın Koza'nın organizasyonuyla öğrenciler, okullarının salonlarında ödüllü filmleri izlemenin keyfini çıkardı. Bu bölümle, 102 okulda 7 bini dezavantajlı 60 bin çocuğa ulaşıldığı belirtildi.

Altın Koza Kültür Sanat ve Turizm Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Fevzi Acevit, geçen yıl ilk defa festivalde özel tema belirlendiğini ve "Geleceğimizi tüketiyoruz, çocuklarımızı koruyalım" sloganıyla çocuk haklarına dikkat çekildiğini hatırlatarak, "Bu yıl da aynı temayla yola devam ettik. Çünkü çocukların eğitimsiz bırakılması, küçük yaşta işgücü olarak kullanılması, terör mağduru olması insanlığın geleceğini tehlikeye atıyor. Adana olarak bu tehlikeye dikkat çekmek amacıyla yine çocuk hakları temalı
konuları işledik. Festival buyunca en çok çocukları sinema ile buluşturduk" dedi.

Acevit, bu yıl ki festivalde dezavantajlı gençlere yönelik film gösterimlerinin yanı sıra görme ve duyma engellilere yönelik de film gösterimleri yapıldığını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 11:49:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?