29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Binlerce köylü yağmur için dua etti

Adana'da düzenlenen yağmur duasına katılan müftünün duygusal konuşması, yaşlı bir köylüyü gözyaşlarına boğdu. 

Adana merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı İncirlik ve Kürkçüler Beldesi ve çevre köylerin de katılımıyla düzenlediği yağmur duası törenine binlerce kişi katıldı. Kürkçüler Beldesi Göztepe Mahallesi Camili Deresi mevkiinde bugün sabah biraraya gelen kadın erkek çocuk binlerce köylü, dualar eşliğinde 5 büyükbaş hayvan kesip, pişirdikleri kavurmayı duaya katılanlara ikram etti. 

İncirlik Belediye Başkanı Vedat Karadağ, Kürkçüler Belediye Başkanı İsmet Çelik, Sofulu Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci'nin de hazır bulunduğu törende duygusal bir konuşma yapan Yüreğir İlçe Müftüsü Lütfü Eker, bir köylüyü de gözyaşlarını boğdu. Törene kucaklarında çocuklarıyla gelen köylü kadınlar da, erkeklerle birlikte aynı tarlada saf tutup, namaz kılarken, ellerini göğe açıp, yağmur duası yaptılar. 

Törene Müminli Köyü'nden katılan 95 yaşındaki Mehmet Güngör, namaz ve dua sırasında oğlu ve torunuyla yan yana saf yapıp dua ederken, Müftü Lütfü Eker'in konuşması sırasında sık sık hıçkırarak gözyaşı döktü. 

İlçe Müftüsü Eker, Adana'nın en son 1973 yılında kuraklık yaşadığını ve o dönemde Kanada'dan 600 bin ton buğday ithal edilerek, kıtlığın halka yansıtılmadığını ifade ederken, "Kuraklık, Karadeniz'de, Marmara'da olursa ülkeyi çok fazla etkilemez. Ama kuraklık Çukurova'da olursa Anadolu perişan olur. Açlık, kıtlık olur" dedi. 

Bu arada, yaklaşık 2 aydır yağmur yüzü görmeyen Çukurova'da DSİ, kanallara su verirken, imkanı olan vatandaşlar da henüz toprak yüzüne çıkamayan ürünlerine sulama yapmaya başladı.
iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2007 Pazar 18:05:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?