4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Bir annenin çaresizliği!

Adana'da işe giden anneleri tarafından eve kilitlenen zihinsel engelli 3 kız kardeş, bunalıp camları kırınca polis tarafından kurtarıldı. Eve gelen anne ise gözyaşları içinde buna mecbur olduğunu söyledi.

Edinilen bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesi, Yeşilyuva Mahallesi'nde oturan Selma T. (45), evde bıraktığı zihinsel engelli kızları Fulya (22), Sinem (15) ve Sezgi Serin'in (12) üzerine kapıyı kilitleyip işe gitti. Anneleri tarafından her gün eve kilitlenen kız kardeşler, bunalınca dışarı çıkmak istedi.

Seslerini duyurmak için bağıran kız kardeşler evin pencerelerinin camlarını da kırmaya başladı. Sesleri duyan komşuları ise durumu polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, sürekli bağırarak camları kıran 3 engelli kızın üzerine kapının kilitlendiğini anlayınca kapıyı çilingir yardımıyla açtı. Kapının açılmasıyla birlikte içeri giren polis ekiplerini karşılayan Sinem ile oyuncuklarıyla oynayan Sezgi olay yerine gelen ambulansa alındı. Yatak odasındaki Fulya ise kendisini dışarı çıkarmak isteyen polislere tepki gösterdi.

Polisler daha sonra küçük kardeşi Sezgi'yi ablasını ikna etmek için çağırdı ama Fulya kardeşine de saldırdı. Sürekli bağıran Fulya, annesi gelinceye kadar evden çıkartılmayarak bekletildi. Adana Havalimanı'nda bir kafede çalışan anne Selma T. kısa sürede polis tarafından eve getirildi. Eve gelen anne çocuklarının çaresizliği karşısında gözyaşlarına boğuldu. Annesi tarafından kısa süren uğraşların ardından ikna edebilen Fulya da sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye götürüldü.

Anne Selma T., 1981 yılında Ahmet S. ile evlendiğini çok zengin olan kocasının evlendikten sonra engelli doğan çocukları nedeniyle hayata küserek kendini içkiye verdiğini ve hayatını alt üst ettiğini ileri sürdü. Talihsiz anne, engelli çocuk dünyaya getirdiği için eşinin sürekli kendisini aşağıladığını iddia ederek, "Ben bu hakaretlere daha fazla dayanamayarak 5 yıl önce eşimden boşandım. 3 engelli çocuğumla birlikte hayata tutunmaya çalışıyorum. Eşim beni bırakıp gitti. Bana kimse yardım etmiyor" dedi.

Selma T., çocuklarını önce rehabilitasyon merkezine verdiğini ardından da iyi bakmadıkları için geri aldığını iddia ederek şunları söyledi:

"Çocukları geri alınca da ayakta kalmak için mecbur çalışmak zorunda kaldım. Kızlarıma engelli olduğu için kimse bakmadı. Bu nedenle bende evde kapıyı kilitleyip işe gitmek zorunda kaldım. Mecburum, başka yapacak bir şeyim yok. Engelli maaşı için başvuru yaptım. İnceleme yapıyorlar, bekliyorum. Maaş alsam çalışmaya gitmem. Çocuklarım zararsız ama bazen Fulya'nın nöbeti geliyor. O zaman asabi oluyor. Çok çaresizim" diyerek gözyaşı döktü.

Selma T., daha sonra ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.
 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 18:11:10
Güncelleme :16 Temmuz 2009 Perşembe 18:18:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?