4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Bir babanın en acı günü

Adana'da 8 kişinin öldürüldüğü katliamda 2 oğlunu kaybeden emekli bankacı Celal Kopar, ölen lise öğrencisi oğlunun karnesini aldı. Kopar, 17 yaşındaki oğlu Halil İbrahim Kopar'ın sırasına oturup sınıf öğretmeninden aldığı karne ile teşekkür belgesini göğsüne basarak gözyaşlarına boğuldu.

Boşandığı eşinin kardeşi Murat Yüksel'in geçirdiği cinnet sonrası işlediği katliamda, çocukları Arif Kopar (19) ve Halil İbrahim Kopar ile eski eşini kaybeden Celal Kopar, karne heyecanının yaşandığı günde, acıların en büyüğünü yaşadı. Babalar Günü'nde oğlunun karnesi ile birlikte kendisine gelmesinin hayallerini kurarken evlatlarını kaybeden Kopar, oğlunun göremediği karnesini gözyaşları arasında aldı.

Seyhan Çukurova Lisesi 11-C sınıfında okuyan oğlunun okuluna gelen baba, burada oğlunun sınıf arkadaşları tarafından karşılandı. Sınıfta oğlunun arkadaşları tarafından çiçeklerle donatılmış sırasına oturan baba Kopar gözyaşlarına boğuldu. Halil İbrahim Kopar'ın sınıf arkadaşları da acılı babanın ağlamasına dayanamayarak birbirlerine sarılıp gözyaşı döktü.

Sınıf öğretmeninin verdiği karneyi ve teşekkür belgesini, öpüp göğsüne basan Kopar, "Karne, ÖSS ve Babalar Günü aynı haftaya denk geldiği için tüm planlarımızı yapmıştık. Birlikte bir gün geçireceğim çocuklarımı toprağa verdim. Allah böyle bir acıyı düşmanıma vermesin. Karnesini alıp bana getirecekti. Ama nasip olmadı. Çocuklarımı toprağa verdim, karnesini almak bana düştü. Hiçbir yürek bu acıya dayanamaz. Çocuğumun karnesini onu yıkayıp kefenlediğim gün aldım" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

"Bir akraba bunu 17 yaşındaki çocuğa nasıl yapar, neden yapar" diyerek feryat eden Kopar, daha sonra sınıf arkadaşlarına ve öğrencilere lokum dağıttı.
Sınıf arkadaşını kaybeden Halime Şimşek ise, "En iyi arkadaşımdı. Çok sessiz bir insandı. Ara sıra espriler yapar tüm sınıfı güldürürdü. Aile sorunlarından hiç bahsetmezdi. Halil İbrahim gibi iyi bir insanı kaybetmek çok acı" dedi.

Bu arada, Halil İbrahim Kopar'ın öldürüldüğü gün arkadaşlarının cep telefonundan çekilmiş fotoğrafları da ortaya çıktı. Sınıf arkadaşları bu fotoğrafları ömür boyu saklayacaklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 16:17:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?