5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Bir kampanya da ATO'dan

Adana Ticaret Odası (ATO), Mersin’de Nevruz kutlamaları sırasında Türk bayrağını yakma girişiminde bulunanlara karşı üyelerine bayrak dağıtarak, "Bayrak as" kampanyası başlattı.

ATO hizmet binasında düzenlenen törende konuşan ATO Başkan Vekili Ali Gizer, üyelere öperek bayraklarını teslim ederken "ATO olarak Türk bayrağına yapılan çirkin saldırıyı protesto amacıyla üyelerimizle birlikte bugünden itibaren tüm iş yerlerine Türk bayrağı asarak, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve onun sembolü olan Türk bayrağına başta üyelerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızı bir kez daha saygıya davet ediyoruz" dedi.

Gizer ayrıca, ATO binasının dış kapısında sabah 09.30’da yabancı bir madde bulunduğunu belirleyen güvenlik görevlisinin ihbarı üzerine durumun Emniyet Müdürlüğü’ne intikal ettirildiğini, olay yerine gelen ekiplerin küçük bir kavanoz içerisinde bulunan maddeyi, niteliğinin belirlenmesi için incelemeye aldıklarını da ifade ederek, "Olayı nefretle kınıyoruz. Bunu yapan saldırganlar, toplumsal huzurumuzu bozarak vatandaşlarımızı tedirginliğe sürüklemek istemektedir. Böylesine çirkin saldırının ülkemiz ve bölgemiz ekonomisine yön veren güzide odamızı hedef almasını ise, şer odaklarının yaratmak istedikleri sansasyonun boyutlarını genişleterek, son günlerde ülkemizde yaşanan bayrak skandalını başka yönlere kaydırabilmesine yönelik çabalar olarak değerlendiriyoruz" diye konuştu.

Bu arada, ATO’dan bayrak almak için gelen vatandaşlar da odanın kampanyasına destek verirken, Mersin’de yaşanan menfur olayla ilgili olarak, "Yapılanlar şerefsizliktir, şerefsizliğin daniskasıdır. Atatürk bile Meclis’e girerken önüne serilen Yunan bayrağını ’Kaldırın’ diyerek çiğnememiş, ’O bayrak bir milletin namusu, şerefidir’ demiştir. Şimdi bizim bayrağımıza yapılanlar namussuzluk, şerefsizliktir" dedi.

Öte yandan Adana’da da bugün çok sayıda iş yeri ve araçlara bayrak asılırken, şehir içi ulaşım yapan Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait 139 belediye otobüsü ile 486 özel halk otobüsü ve 1085 minibüs de bayrak asarak kampanyaya destek verdi. Kampanyaya gösterilen ilgi nedeniyle, şehirde bayrak satan esnaf da adeta bayram etti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2005 Perşembe 17:01:09
Güncelleme :24 Mart 2005 Perşembe 17:03:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?