4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Bir köpek saldırısı daha!

Adana'da Golden Retriever cinsi köpek, bakkaldan dönen küçük kıza saldırdı. Uysal olarak bilinen köpeğin saldırısı sonucu yaralanan küçük kız, tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre olay, akşam saatlerinde merkez Seyhan ilçesi İstiklal Mahallesi 27. Sokak'ta meydana geldi. Bakkaldan alışveriş yapan 12 yaşındaki Gizem Kara, koşar adımlarla evine doğru ilerlediği sırada bir evin bahçesinde Golden Retriever cinsi köpekle göz göze geldi. Gizem Kara korkarak kaçmaya başlarken, köpek de küçük kızı kovalamaya başladı. Köpek, yakaladığı küçük kızı kalçasından ısırarak yaraladı. Çevre sakinlerinin müdahalesi ile köpek olay yerinden uzaklaştırılarak küçük kız kurtarıldı.

Olayı haber alan polis ekipleri, köpeği ve sahibi Metin Yanankardeş'i (43) yasal işlemler için Eski İstasyon Polis Merkezi'ne getirdi. Köpeğin karakol bahçesinde sergilediği hırçın tavırları gözden kaçmadı.Köpeğin saldırısı sonucu hafif yaralanan küçük kız, çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Köpeğin sahibi Metin Yanankardeş, köpeği akşam tuvalete çıkardığını, bu nedenle de bahçe kapısını açık bıraktığını belirterek şunları söyledi:
"Akşam karanlığında köpek tuvalete çıkarken çocuk koşarak köpeğin olduğu yerden geçiyor. Çocuk köpeği görünce korkup koşmaya başlıyor, köpek de koşmaya duyarlı olduğu için çocuğu kovalıyor. Daha sonra da köpek kızıyor ve ister istemez çocuğu ısırıyor. Komşularım, köpeği saldırgan bir cins olmadığı için bahçemde beslememi normal karşılıyor. Köpek ısıran bir cins değil ama kızdırdığınız takdirde kovalar."

Uzmanların, 'hareketli, uysal, iyi huylu, duygulu, sevimli, çocuklara, hatta bebeklere karşı çok sabırlı ve nazik' olarak nitelendirdiği Golden Retriever cinsi köpeğin küçük kıza saldırması endişeyle karşılandı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2009 Salı 12:30:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tamer bozkurt IP: 212.156.206.xxx Tarih : 10.11.2009 17:04:06

demekki köpein cinsi fark etmiyormuş ha  pitbull ha başka bi köpek 2 haftadır pitbullları topluyorlar diyerlerinide toplasınlar ndn sadece pitbullar göze batıyor