4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Bir sitem bir teşekkür

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, kurulduğu günden bu yana şahsına yönelik karalama kampanyası yürüttüğünü belirttiği Kanal A Televizyonu yöneticilerine sitem ederken, aynı kanalda programa çıkan ve "Halkına hizmet etmek isteyen birine engel çıkartan bürokratların karşısındayım" diyen AK Parti Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat’a teşekkür etti.

Durak, yaptığı açıklamada, Kanal A Televizyonu’nun kuruluşu sırasında eski sahiplerinden birinin “Biz Adana Güçbirliği’ndeki arkadaşlarla Kanal A Televizyonu’nu Aytaç Durak’ın önünü kesmek için kurduk” dediğini hatırlatarak, “O kişi daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na birkaç kez aday olarak siyasi sahaya çıkmış, Adana halkından gerekli yanıtı almıştı” dedi.

“Aytaç Durak fobisinden” kurtulamayan Kanal A Televizyonu yönetiminin yanlı ve kışkırtıcı yayınlarını her fırsatta devam ettirdiğini söyleyen Durak, “Şahsıma hasımane tavırlar alarak yanlı yayın yapan Kanal A, saldırılarını halen sürdürmektedir. Bazı medya kuruluşları ihale kapmak için holdinglerin şantaj silahı, ya da kolay yoldan zengin olmak isteyenlerin köşe dönme aracı konumundadır. Dürüst medya organları ise halka gerçekleri anlatma amaçlı kurulur. Adana’da yayın yapan Çukurova TV’de halka gerçekleri anlatmak için kurulmuş bir yayın organıdır. Seçim döneminde tüm siyasi partilere kapısını hiçbir ücret almadan açan, ticari kaygı gütmeden halka gerçekleri anlatarak Adana’nın en çok izlenen yerel televizyonu olmayı başarmıştır” şeklinde konuştu.

Kanal A Televizyonu’na çıkan AK Parti Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat’ın yönlendirmeli ve kışkırtıcı sorulara ciddiyetle yanıt verdiğini ifade eden Başkan Durak, “Sayın Fırat, tüm tahriklere rağmen sorulara akılcı yanıt vermiş hatta, ‘Halkına hizmet etmek isteyen birine engel çıkartan bürokratların karşısındayım’ demiştir. Bu olgun tavrından dolayı sayın milletvekiline teşekkür ediyorum” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2009 Perşembe 13:30:52
Güncelleme :24 Eylül 2009 Perşembe 13:40:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?