2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

'birşey olmaz' felsefesi Adanalı bılakçıları da vurdu

İskenderun Körfezi’nde, taşıdığı elektrik santralleri bacalarından çıkan toksit küllerle birlikte batan ve Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe’nin "sabotaj" ihtimalini gündeme getirdiği Ulla’nın Akdeniz’de yaşayan canlılara muhtemel etkileri tartışmaya açılırken, balıkçılar olayın kendilerini etkilemeyeceği görüşünde.

Adana Balıkçılar Pazarı’nda faaliyet gösteren esnaf, İskenderun’da batan geminin kendilerini etkilemeyeceğini ileri sürdü. Esnaftan bazıları İskenderun’a yaklaşık 150 kilometre mesafede bulunan Yumurtalık ve Karataş’dan balık aldıklarını belirtirken, bazılarının ise Akdeniz’de balık avlama yasağının 15 Eylül’de sona ermesini hatırlatması bölgede kaçak avın sürdüğünü akla getiriyor. Balıkçı esnafının çoğunluğu 15 Ağustos’ta yasağın sona erdiği Ege, 1 Eylül’de yasağın sona erdiği Marmara ve Karadeniz’den balık geldiğini belirterek, henüz Akdeniz’den balık almadıklarını söyledi. Bazı balıkçılar ise batan gemideki zehirli atığın etkisinin çok dar sınırlarda kalacağını savunarak, Akdeniz’in tüm kıyılarını etkilemeyeceğini ileri sürdü.

Henüz olumsuz bir etkinin yaşanmadığı Balıkçılar Pazarı’ndaki esnafın bir kısmı, "Deniz kir, mikrop tutmaz" derken, bazı esnaflar da muhtemel etkilerin zamanla anlaşılabileceğini dile getirdiler.

iha-adana
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2004 Perşembe 12:37:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?