3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Bisikletli sanatçı Ceyhan'da

Barış mesajı vermek amacıyla bisikletle Türkiye'yi dolaşan Suriyeli sanatçı, Ceyhan Belediyesi'ndeki bayramlaşma törenine katıldı.

Halep Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Elektrik Mühendisliği Laboratuarı Müdürü ve Heykeltıraş Yahya Kaakeh (40), Halep Üniversitesi'nin 50. kuruluş yıldönümü nedeniyle bisikletle gerçekleştirdiği ve Gaziantep'ten başladığı "Sevgi ve Barış" temalı gezi programı kapsamında Türkiye'de bulunduğunu ve bayramın iki ülkenin ve İslam Alemi'nin ortak paydası olduğunu söyledi.

Türkiye ve Suriye halklarının et ve tırnak gibi bir bütün olduğunu ifade eden Kaakeh, "Türkiye ve Suriye arasında yüzyıllara dayanan bir dostluk var. Biz Allah'a inanıyoruz, siz de inanıyorsunuz. Biz eskiden beri barış istiyoruz, siz de istiyorsunuz. Bu kardeşliği ve dostluğu anlatmak üzere yola çıktım Türkiye'nin bir çok yerini bisikletimle gezdim. Bu geri dönüş yolunda ise mübarek Ramazan Bayramı Ceyhan'da olmam nedeniyle buradaki din kardeşlerimle bayramlaşmak istedim" dedi.

Gezisi kapsamında, Adana'dan sonra Nevşehir, Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya'ya gittiğini ve sonra tekrar Suriye'ye döneceğini anlatan Kaakeh, "6 bin kilometrelik yol boyunca gittiğim illerde yetkililerle görüşüp, tarihi mekanları ziyaret edip dostluğumuzu anlattım" diye konuştu.

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise bugün Suriyeli bir din kardeşini ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "Aslında bugün bütün İslam aleminin bayramı o yüzden, kendilerini Ceyhan'da ağırlamaktan memnun olduk. Kendisi Türkiye turuna çıktığında yine Ceyhan'da ağırlamıştık. Dönüşte bizleri unutmadığını ve bu mübarek günde ortak olduğumuz Bayramı birlikte kutlamaktan son derece memnunum" diye konuştu.

Yahya Kaakeh'in bugün Ceyhan'da dinlendikten sonra, yarın Gaziantep'e gitmek üzere yola çıkacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2008 Salı 15:50:28
Güncelleme :30 Eylül 2008 Salı 15:51:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?