2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Bisküvi gaspına 25 yıl hapis

ADANA’da 4 öğrencinin önünü kesip, bıçak tehdidiyle 5 YTL, yarım paket bisküvi ve bir kol saatini gasp ettiği iddia edilen lise öğrencisi 17 yaşındaki M.A. 15 yıl 2 ay, aynı yaştaki E.S. ise 10 yıl hapse mahkum edildi.

Turgut Özal Bulvarı’ndaki özel bir dershaneden 30 Aralık 2007’de çıkan 15 yaşlarındaki E.A., B.T., İ.D. ile B.K. evlerine gitmek için yürürken, M.A. ve E.S. tarafından durduruldu. İsmet İnönü Meslek Lisesi öğrencisi M.A. ve arkadaşı E.S., iddiaya göre, “Birer YTL verin lan” diyerek 4 öğrenciyi korkuttu. Öğrencilerden E.A. yarım paket bisküvi, B.K. 2 YTL, B.T. ise 3 YTL verdi. M.A., parası olmadığını söyleyen İ.D.’nin ise boğazına bıçak dayayıp, “Sen de para var” diyerek kolundaki 30 YTL değerindeki saati alıp arkadaşıyla birlikte motosikletle kaçtı.

‘SARHOŞ HALİMLE İSTEMEDEN YAPTIM’

Motosikletin plakasının polise bildirilmesi üzerine yakalanıp tutuklanan ve haklarında 60’ar yıl hapis cezası istenen gasp zanlıları yargılandıkları Adana 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasına çıktı. M.A. son savunmasında, pişman olduğunu söyleyip, “Olay günü arkadaşım E.S. ile birlikte bira içtim. İlk kez içtiğim için sarhoş oldum. Sarhoş halimle istemeyerek suç işledim” dedi. E.S. ise olayla ilgisinin olmadığını belirtip, “Paraya ihtiyacım yok. Olsa ailemden alırdım” diyerek beraatını istedi. Sanıklardan şikayetçi olmayan 4 öğrenci ise, daha önceki duruşmalarda kendilerini gasp eden kişinin M.A. olduğunu teşhis etmişti. Benzer ifade kullanan öğrenciler, “Dershaneden çıkıp eve gidiyorduk. Arkamızdan gelen motosikletle önümüzü kestiler. Sürücünün arkasında oturan inip yanımıza gelip, ‘Birer milyon verin lan’ dedi. Biz de, elimizdeki bisküvi ve 5 YTL parayı verdik. İ. parasının olmadığını söyledi. İ.’nin boğazına ucu sivri bir şey dayayıp saatini aldı” dedi.

Mahkeme heyeti, yaşları 18’den küçük olduğu için M.A.’yı 4 ayrı gasp suçundan toplam 15 yıl 2 ay, E.S.’yi ise 10 yıl hapis cezasına mahkum etti.

DHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 17:32:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?