4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

'Bıyığa değil, kolyeye oy verin'

Adana İşkadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Ferdane Bayıldıran, "Bıyığa değil, kolyeye oy verin" sloganıyla yerel seçimlerde kadın adayların desteklenmesi çağrısında bulundu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Seyhan Oteli'nde düzenlenen gecede konuşan Bayıldıran, kadınların ekonomik olarak güçlenmesi, kendi işini kuran kadın sayısını artırarak ülke genelinde kadın istihdamın artışına katkıda bulunmak gibi sosyal sorumluluklar taşıdıklarını ifade etti. Bayıldıran "Bu konuda bizden destek ve yol göstericilik bekleyen kadınlarımıza bıkmadan usanmadan yardımcı olacağımızı yineliyoruz" dedi.

Kadınların gününü kutlayan ve daha anlamlı kutlanacak günlerin yakında geleceğine inandığını belirten Bayıldıran, "Kadınlar günü, sevgililer günü gibi tüketim kültürünün bir ürünü olarak düşünülmemeli. Bu özel gün, kutlama gününden çok bir mücadele günüdür" diye konuştu.

Dünyadaki işlerin yüzde 66'sının kadınlar tarafından yapıldığını, buna karşın toplam gelirin ancak yüzde 10'una, mal varlığının ise yüzde 1'ine sahip olduklarını kaydeden Bayıldıran, dünyanın pek çok yerinde kadınların haklarına kavuşmak için mücadele etmek zorunda kaldığını vurguladı. Türkiye'de kadınların eğitimi, istihdamı ve sosyal haklarının büyük sorun olduğunu söyleyen Bayıldıran, evde, işte, sokakta, yaşamın her alanında kadınların çeşitli engellemelerle karşı karşıya kaldığını anlattı.

Bayıldıran, başlık parası, töre cinayetleri, aile içi şiddet gibi olumsuzlukların kadınlara acı çektirmeye devam ettiğini bildirdi. Bayıldıran, "Kadınlar karar alma mekanizmalarında daha çok görev alırsa, kadınlara hayatın her alanında eşit fırsatlar verilirse, din ve etnik köken üzerinden yapılan ucuz politikalar biterse, kadın sorunlarına çözüm getirecek bir enstitü kurulursa ve acil bir eylem planı yapılıp kadın sorunlarının üzerine gidilirse, sorunların çözümü için bir başlangıç olacağı inancındayız" şeklinde konuştu.

Ferdane Bayıldıran, yerel seçimlerde de "Bıyığa değil, kolyeye oy verin" sloganıyla kadın adayların desteklenmesi çağrısında bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 12:38:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?