3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Blues rüzgarı Adana'da esti

Adana'da düzenlenen Efes Pilsen Blues Festivali, genç-yaşlı yüzlerce kişiyi ağırladı.

Bu yıl 19'uncu kez düzenlenen ve Mersin'den start alan festival, ikinci gününde Adana'da da büyük ilgi gördü. Hilton Oteli'nde düzenlenen festivalde Blues müziğinin efsane isimlerinden John Lee Hooker Jr., Watermelon Slim ve Sharrie Williams sahne aldı.

Festivalde ilk olarak Watermelon Slim sahne aldı. Ardından sahneye çıkan Sharrie Williams, güçlü sesiyle festivale katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı. Adanalı bluesseverler de dansları ve alkışlarıyla parçalara eşlik etti.

Etkinliğin sonunda ise blues müziğinin efsanevi isimleri arasında gösterilen John Lee Hooker'ın oğlu John Hooker Jr. sahne aldı. Sevilen parçalarını sıra dışı sahne şovuyla seslendiren John Hooker Jr., sempatik tavırlarıyla da ilgi topladı. Coşkunun her geçen dakika giderek arttığı festivalde alkol de adeta su gibi tüketildi.
7'den 70'e yüzlerce kişi kendilerini müziğin ritmine bırakarak gecenin geç saatlerine kadar dans ederek eğlendi.

Festival, 27 Ekim'de Gaziantep'te, 28 Ekim'de Diyarbakır'da, 30 Ekim'de Malatya'da, 31 Ekim'de Kayseri'de, 2-3 Kasım'da Rusya'nın başkenti Moskova'da, 5 Kasım'da KKTC/Girne'de, 7 Kasım'da Denizli'de, 8 Kasım'da Antalya'da, 9 Kasım'da Konya'da, 12 Kasım'da Trabzon'da, 14-15 Kasım'da Ankara'da, 18 Kasım'da Eskişehir'de, 19 Kasım'da Bursa'da, 21-22 Kasım'da İstanbul'da, 25 Kasım'da Balıkesir'de, 26 Kasım'da Çanakkale'de, 28 Kasım'da İzmir'de, 29 Kasım'da İzmir'de, 2 Aralık'ta Kocaeli ve 3 Aralık'ta Edirne'de düzenlenecek.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2008 Pazar 11:03:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?