4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Böbreğinden 20 adet taş çıktı

Adana'da karın ağrısı şikayetiyle doktora giden bir kişinin böbreğinden nohut ve fındık büyüklüğünde 20 adet taş çıkartıldı.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde İskenderun Demir Çelik Fabrikası'nda elektrik ve elektronik mühendisi olarak çalışan 30 yaşındaki Cemil Zeytun, yaklaşık bir ay önce karın ağrısı şikayetiyle doktora gittiğini belirterek, "Önceleri karın ağrım geçer diye fazla aldırış etmedim. Ama daha sonra karın ağrılarım artınca doktora gitmek zorunda kaldım. Önce İskenderun Devlet Hastanesi'ne gittim. Burada karnımda bir şey olmadığını böbreğimde sorun olduğunu söylediler. Ben de Adana'ya gelmeye karar verdim. Adana'da tedavi oldum" dedi.

Adana Devlet Hastanesi'nde geldiğinde doktorların böbreğinde taş olduğunu söylediğini belirten Zeytun, "Doktorlar hemen ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Ameliyata girdik. Böbreğimden 20 tane taş çıktı" diye konuştu.

Ameliyat olduktan sonra böbreğinde bu kadar çok taş çıkmasına çok şaşırdığına dikkat çeken Zeytun şunları kaydetti:

"Ameliyatın hemen sonrası acı ile bir şey anlamadım. Ancak daha sonra kendime geldiğimde taşları görünce çok şaşırdım. Doktordan taşları istedim. Bir poşet içine koyarak ameliyathaneden aldım. Bu taşları ömür boyu saklayacağım. Çünkü ben taşlı hiçbir şey yemem."

Zeytun, doktorun taşlara proteinin neden olduğunu söyleyince ikinci kez şok olduğunu vurgulayarak, "Böbreğimde oluşan taşlara içtiğim süt, ayran, yediğim peynir ve yoğurt gibi ürünlerin proteini neden olmuş. Çok şaşırdım. Ben de acaba yemek yerken taş mı yedim diye çok merak ediyordum" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 11:16:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?