4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Böbreğini satışa çıkardı

Adana'da komşusundan aldığı otomobille kaza yapan oğlu 35 bin TL'ye yakın borçlanan ve sakat kalan Seyit Ali Özkaracadağ, oğlunun borcunu ödeyebilmek için önce evini sonra da böbreğini satılığa çıkardı.
Henüz 5 yaşında iken yapılan yanlış bir iğne sonucu sağ ayağı sakat kalan 51 yaşındaki Seyit Ali Özkaracadağ, oğlunun borcunu ödemek için böbreğinden vazgeçiyor. Seyit Ali Özkaracadağ'ın 28 yaşındaki oğlu Tamer, arkadaşından ödünç aldığı otomobille ailesiyle birlikte piknik yapmaya gitti. Alkol de alan Özkaracadağ'ın kullandığı araç, orta refüjdeki aydınlatma direğine çarptı. Kazada bir arkadaşıyla birlikte ağır yaralanan Özkaracadağ, bir süre hastanede yattıktan sonra taburcu olurken, arkadaşı kullanılamaz hale gelen aracının parasını istedi.


Dolmuş şoförlüğü yapan Tamer Özkaracadağ, işinden de olunca kazadan doğan borçlarını ödeyemedi. Borcu yüzünden oğlunun hayatının tehlikeye girdiğini düşünen Seyit Ali Özkaracadağ, borcu kapatabilmek için 2 katlı evini satılığa çıkardı. Oğlunun alacaklılarının sıkıştırması üzerine kara kara düşünen Özkaracadağ, bu kez internet üzerinden böbreğini satışa çıkardı. Oğlunun ödünç aldığı otomobilin sahiplerinin alacaklarını istemede haklı olduğunu söyleyen Özkaracadağ, "Ama borcu ödeyecek bir durumumuz yok.
Önce evi satışa çıkardım ama bir tane alıcı çıkmadı. Son çare olarak böbreğimi satmaya karar verdim. 17 Haziran'da internette satışa çıkardım. Bir kişi aradı. Eğer anlaşabilirsek böbreğimi vereceğim" dedi.


Özkaracadağ, otomobil için komşularının 25 bin TL istediğini, arabanın içinde olan ve sakat kalan ailenin de 10 bin TL istediğini, TEDAŞ'a ise bin 500 TL borçlandıklarını belirterek, "Yaklaşık 35 bin TL olan borcu ödemek için son çare böbreğimi satışa çıkardım. Tam 10 gün oldu ama sadece bir kişi aradı. Bu parayı isteyince sizi ararız diyerek bir daha aramadılar" diye konuştu.
Oğlu için canını vermeye hazır olduğunu dile getiren Özkaracadağ, "Oğlum canımın bir parçası. Ona gelecek olan bana gelsin. En büyük korkum onun başına bir şey gelmesi. Hangi baba buna izin verebilir. İmkanım olmadığı için borcunu ödeyemiyorum. Bende evimi ve böbreğimi satıyorum" şeklinde konuştu.
Babasının böbreğini satmasını istemediğini belirten Tamer Karadağ ise, "Tüm engellemelerime rağmen beni dinlemedi. Kardeşimin yardımıyla internet üzerinden ilan verdi. Kendisiyle gurur duyuyorum. Ben böbreğimi satayım dedim, (Sen daha gençsin) diye karşı çıktı. Ben bir kaza yaptım. Başımıza gelmeyen kalmadı. Çok fazla borçlandık. Benim için her türlü fedakarlığı göze alan babamı çok seviyorum" dedi.


Daha sonra baba oğul, evin kapısına "Bu ev sahibinden acilen satılık" yazısının altına "Bu evin sahibinin böbreği satılıktır" yazısı astı.

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 12:53:51
Güncelleme :27 Haziran 2009 Cumartesi 12:58:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat murat IP: 81.215.161.xxx Tarih : 27.06.2009 14:38:20

millet zaten krizden delirmiş durumda hangi apartmana baksanız bi satılık daire ilanı görürsünüz siyasilerde halen gündemi değiştirmenin derdinde yazık kere yazık bu millete yapılanlar reva değil sebebi kim olursa olsun yapanın yanında kalmayacak...