29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Boğulan çocuğun babasından şok suçlama

Adana’da, ailesi ile gittikleri düğünde, havuza düşerek ölen İsmail Ertürk’ün (6) cenazesi Adli Tıp Kurumundan alındı. Baba Ahmet Ertürk, oğlunun havuzda boğularak ölmediğini öne sürerek, "Oğlum elektrik tesisatı bulunan havuzda akıma kapılarak öldü" dedi.


Ahmet Ertürk, eşi Figen ve iki çocuğuyla dün tanıdıklarının Adnan Menderes Bulvarı’ndaki bir lokantanın yazlık bölümündeki düğün törenine gitti. Ahmet Ertürk’ün, 6 yaşındaki oğlu İsmail, lokanta bölümünde 15-20 santimetre yüksekliğinde su bulunan havuza düştü. Küçük çocuğun havuza düştüğünü gören düğün törenine katılan bir kişi küçük çocuğu sudan çıkarttı.

Ardından Numune Hastanesine kaldırılan İsmail Ertürk, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Otopsi için Adli Tıp Kurumuna götürülen cenazeyi alan gözü yaşlı baba Ahmet Ertürk, oğlunun boğularak değil, elektrik tesisatı bulunan havuzda akıma kapılarak öldüğünü iddia etti.

Havuzda 15-20 santim kadar su bulunduğunu söyleyen Ertürk, şunları kaydetti: "Oğlumun çok az olan suda boğulması mümkün değil. Çıkarttığımızda ağzından su bile gelmedi. Benim çocuğum öldü, başka çocuklar ölmesin. İnsan hayatı bu kadar ucuz değil, başka ailelerin de aynı acıyı yaşamaması için işletme yetkilileri hakkında yasal işlem başlatılması için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulanacağım."

Küçük İsmail’in cenazesi daha sonra toprağa verilmek üzere yakınları tarafından Osmaniye’nin Kadirli ilçesine bağlı Kümbet köyüne götürüldü. Bu arada, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü kaydedildi.

Miliyet internet
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2007 Cuma 12:22:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?