5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Boğularak öldürülen öğrenci davası

Boğularak öldürülen öğrenci davası
Adana'da 13 yaşındaki kolej öğrencisini boğarak öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılandığı duruşmada çocuğu öldürülen baba şahitlere tepki gösterdi.
Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında, tutuklu sanık 20 yaşındaki E.Y. (Emir Yiğit) ile öldürülün Mehmet Kasım Yıldırım'ın babası Selçuk Yıldırım (50) hazır bulundu. Duruşmada 1'i avukat 2'si bayan 3 kişi de şahit olarak dinlendi. Olayın meydana geldiği Dilek Apartmanı'nda oturan 22 yaşındaki G.K. adlı tanık, katil zanlısının kendisinden su isterken telaşlı olduğunu belirterek, "Kapıyı çalıp bir bardak su istedi. Sürahiyle su verdim. Sonra kapıyı kapattım. Bir süre sonra sürahiyi getirdi. Ne tarafa gittiğini bilmiyorum" dedi.
Katil zanlısıyla ölen Yıldırım'ı sokakta tartışırlarken gördüğünü söyleyen Av. M. B ise, "Büromdan çıkmış eve gidiyordum. Ölen çocuk duvara dayanmış, sanıkla karşılıklı olarak birbirlerine küfrediyorlardı. Saat 20.00'de ise evden çıktığımda ikisini yine gördüm. Sanık, ölenin kolunu tutmuş götürüyordu" şeklinde ifade verdi.
48 yaşındaki Z.N.K. adlı tanık ise, oğluyla katil zanlısının arkadaş olduklarını ifade ederek, "Sanık E. oğlumdan büyüktü. Top oynuyorlardı. Oğluma yaşıtlarıyla oynamasını söylüyordum. Oğlum, E.'nin bir zararının olmadığını, kendisine ağabey dediklerini söyledi. Bana karşı da bir saygısızlığı, olumsuzluğu olmadı" açıklamasında bulundu.
Delillerin toplanması için duruşma ertelenirken, öldürülen Mehmet Kasım Yıldırım'ın babası Selçuk Yıldırım, 2 bayan şahide sitem etti. Yıldırım, "Gerçekleri söylemiyorsunuz. Sizin de çocuğunuz var. Yaşadıklarımız sizinde başınıza gelebilirdi. Oğlum başka çocuklar ölmesin diye bu yolda kurban oldu. Kendisini feda etti. Bu yolda kurban oldu. Ama siz yinede bildiklerinizi adalet önünde açık yüreklilikle anlatmadınız" diye konuştu.
Duruşma dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için ertelendi

Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2005 Perşembe 02:01:17
Güncelleme :25 Nisan 2006 Salı 12:35:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?