2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Boğulma olaylarında azalma yaşandı

Adana'da daha önceleri her yaz döneminde 100’den fazla boğulma olayı meydana gelirken, Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen yüzme kursları sayesinde bu yıl mücavir alan içerisinde sadece 3 çocuk boğularak yaşamını yitirdi.

Büyükşehir Belediyesi yüzme havuzlarında son 5 yıl içerisinde 81 bin çocuğun yüzme öğrendiğine dikkat çeken Başkan Aytaç Durak, “Polisiye tedbirlerle önlenemeyen boğulma olayları, yüzme kursları sayesinde en aza indirildi. Amacımız, kentimizdeki tüm çocuklara yüzmeyi öğretip, serinlemek amaçlı boğulmaları sıfıra indirmek” dedi.

Adana’nın güneyinden kuzeyine, doğusundan batısına belde ve mahallelerde 35 yarı olimpik havuz yaptırarak yüzme kursları açtıklarını ifade eden Başkan Durak, “Büyükşehir Belediyesi yüzme kursları başlamadan önce her yaz döneminde Seyhan Nehri, Seyhan Baraj Gölü veya DSİ sulama kanallarında 100’den fazla boğulma olayları meydana gelirken, 5 yıllık kurslardan sonra belediye sınırları içerisinde sadece 3 tane serinlemek amaçlı boğulma yaşandı. Gönül isterdi ki, bu çocuklarımız da yüzme öğrenip, yaşamlarını yitirmeseydi. Yüzme kurslarımız sayesinde annelerimiz evlerinde huzurlu. Çünkü önceleri yürekleri ağızlarındaydı. Artık 'oğlum bugün nerede suya girecek' diye düşünmüyor. Çocuklarımız Büyükşehir Belediyesi’nin yüzme havuzlarında serinliyor” şeklinde konuştu.

Öte yandan, yazlığı veya deniz evi olmayan vatandaşların kentin kavurucu sıcağında bir nebze de olsa serinleyebilmeleri için Büyükşehir Belediyesi yüzme havuzları, bu yaz döneminde kurslardan arta kalan zamanlarda halka ücretsiz açıldı. Havuzlarda öğleye kadar çocuklar yüzme kursuna katılırken, öğleden sonra da halkın hizmetine ücretsiz sunuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 12:20:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?