4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Boğulmaktan son anda kurtuldu

Adana'da hava sıcaklıklarının 40 dereceye kadar yükselmesiyle DSİ'ye ait sulama kanalına serinlemek için giren bir çocuk 20 metre sürüklendikten sonra, sudan arkadaşının ayağına tutunarak çıkabildi.


Mayıs ayına girilmesiyle birlikte Adana'da kavurucu sıcaklıklar kendini iyice hissettirmeye başladı.

Yasak olmasına rağmen serinlemek uğruna Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait sulama kanallarına giren çocuklar, ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. 40 dereceye kadar çıkan sıcaklıklar nedeniyle havuzlara gidemeyen maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocukları, kanallarda ölümüne kulaç atıyor. Dilberler Sekisi'nde bulunan sulama kanalında serinlemek için suya giren ve yaşları 8 ile 15 arasında değişen
çocuklar zor anlar yaşadı.

Yüzme bilmedikleri için kendilerini suyun üstünde tutacak köpük gibi malzemelerde kanala giren çocuklar, sudan çıkmak konusunda büyük zorluklar yaşıyor. Köprüden suya atlayan bir çocuk, yorulduktan sonra sudan çıkmak isterken yaklaşık 20 metre sürüklendi. Çaresiz kalan çocuk, arkadaşlarından yardım istedi.

Bu arada imdadına gelen arkadaşı, çocuğa ayağını uzattı. Boğulma tehlikesi geçiren çocuk, arkadaşının ayağına tutunarak kanaldan çıkmayı başardı.
Bu arada Adana Emniyet Müdürlüğü tarafından sulama kanallarına girilmesi yasaklandı. Devriye gezen polisler sulama kanallarına giren çocukları toplayarak havuzlara yönlendirdi.

İha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 11:14:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?