4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Bohçacılar fal bahanesiyle çarptı

Adana'da fal bakma bahanesiyle bir eve giren bohçacı 2 kadın, bin 500 TL ile altınlarını aldıkları ev sahibini dolandırdı.

Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Çukurova İlçesine bağlı 2000 Evler Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Bülent Ecevit Bulvarı'ndaki Gözde Apartmanı'na gelen, henüz kimlikleri belirlenemeyen 2 bohçacı kadın, Olcay Tan'ın kapısını çaldı.

Kadınlar, eşya almak istemediğini belirten ev sahiplerine evlerinde büyü olduğunu, istemeleri halinde fallarına bakabileceklerini söyledi. Kızının üniversite sınavına gireceğini, geleceğinin nasıl olacağını öğrenmek için fal baktırabileceğini belirten ev sahibi kadın, bohçacıları içeri davet etti.

Ev sahibinden bir tas su isteyen kadınlar, daha sonra büyünün çözülmesi için geri vermek suretiyle evdeki tüm para ve ziynet eşyalarını istedi. Daha sonra anne-kızı başka bir odaya geçmelerini söyleyen kadınlar, bin 500 TL para ve 2 bin TL değerindeki altını alarak kaçtı. Bir süre sonra odadan çıkan anne kız, kadınların odada olmadığını görünce durumu polise bildirdi. Mahalleye bir minibüs içinde 9 bohçacı kadının geldiğini tespit eden polis ekipleri, sokak aralarındaki
çalışmaları sonucu 9 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı.

Olayla ilgili tahkikatın devam ettiği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 18:41:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?