4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Boksör Osman çetesine 12 tutuklama

Adana Emniyet Müdürlüğü tarafından 5 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, organize suç örgütü kurdukları ve üye oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 22 kişiden örgüt lideri boksörün de aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklandı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Organize Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin Adana'daki çeşitli yaralama, darp, tehdit, şantaj olaylarıyla ilgili olarak yaptığı araştırmada, "Boksör Osman" adlı çete ortaya çıkarıldı.

Yaklaşık 6 ay süren istihbarat ve teknik takip sonucu Adana, Ankara, Adıyaman, Batman ve Mersin'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda bir dönem boksörlük yapan ve suç örgütün lideri olduğu belirtilen Osman C. ile birlikte suç örgütüne üye F.N.Z, A.Z, Y.Z, M.A, B.V, F.B, M.G, Ş.S, Ö.S, C.Ç, S.B, D.F.Z, S.A, M.G, M.A.A, Y.Ü, M.Ü, C.Ç, Ö.Ö, A.H.K. ve S.D. gözaltına alındı.Zanlılardan bir süre önce Adana'da görev yapan, son olarak Adıyaman'a atanan başkomiser Ö.Ö. ve birkaç ay önce emekli olan polis memuru A.H.K'nin suç örgütüne silah ve bilgi sağladığı ileri sürüldü.

Suç örgütünün 25 Ocak 2007 tarihinde İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli ve Özel Güven Tıp Merkezi'nin ortaklarından Dr. Engin Şahin, 16 Mart 1999 tarihinde Adana E Tipi Kapalı Cezaevi İkinci Müdürü Bayram Ali Özkaya, 17 Temmuz 2008 tarihinde TFF 2. Lig takımlarından Adana Demirspor'un eski yöneticisi Ahmet Avcılar ile 1999 yılında iki cezaevi infaz memurunun yaralanması olaylarına karıştıkları belirlendi.

Suç örgütünün liderliğini yaptığı belirlenen "Boksör Osman" olarak bilinen Osman C., Selçuk Ç. ve Serhat S. ile birlikte Akdeniz TV'de yayınlanan "Mertçe Söyleşi" adlı programda sunucu Yüksel Mert ve konuğu yerel Çukurova Merhaba gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Zeki Kızılkaya'yı, kentteki ihalelerle ilgili söyleşi yaparken canlı yayında stüdyoya girerek darp etmişti. Olayın ardından Osman C. hakkında 14 Nisan 2007 tarihinde "darp, hakaret ve konut ihlali" iddiasıyla 1-5 yıl arasında hapis cezası talebiyle dava açılmıştı.

Emniyette işlemleri tamamlanan zanlılar, "suç işlemek amacıyla çıkar amaçlı silahlı organize suç örgütü kurmak ve yönetmek, örgüt faaliyetleri kapsamında silahla yaralama, tehdit, şantaj, haksız kazanç sağlamak, yağma, ruhsatsız tabanca taşıma ve suça azmettirme" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. Zanlılardan suç örgütü lideri Osman C. ile birlikte S.S, M.A, B.U, F.B, M.G, C.Ç, M.A.A, S.D, C.Ç, A.H.K. ve M.Ü. çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı. Diğer zanlılar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 11:27:10
Güncelleme :27 Ocak 2009 Salı 11:15:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?