4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Bol bol türkü söylediler

Adana’da yaşayan Diyarbakırlılar, dayanışma gecesinde bir araya geldi.
İnci Oteli'ndeki geceye Adana’da yaşayan Diyarbakırlılar büyük ilgi gösterdi. Diyarbakır’dan gelen mahalli sanatçıların sahne aldığı ve yöre türkülerini söylediği gecede Vakfa yardım anlamında açık artırma da düzenlendi.

Adana'da kurulu bulunan Diyarbakır Tanıtma, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı'nın başkanı Abdurrahman Ereli, bu gibi etkinliklerle bir araya gelerek hemşehrileri ile hasret giderdiklerini belirtti.

Ereli, "Vakfımız Adana’da yaşayan Diyarbakırlılar arasında kaynaşma ve birlik adına kurulmuştur. Hemşehrilerimizin davetimizi kırmayarak gecemize iştirak etmeleri bizleri sevindirdi. Gelen herkese gerçekten çok teşekkür ediyorum. Bu gecenin düzenlenmesinde emeği olan herkese ve özellikle yönetim kurulumuza minnettarım” dedi.

Vakıf İkinci Başkanı Sabri Doğan da, Diyarbakır kültürünü tanıtmak için çabaladıklarını ve bu tarih kokan kenti herkese çok iyi anlatmaya çalıştıklarını vurguladı.

Diyarbakır’dan gelen sanatçılar yöreye has türküler söylerken, konuklar da sahneye çıkıp halay çekerek, türkülere eşlik etti.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 16:28:04
Güncelleme :9 Mart 2009 Pazartesi 16:35:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?