3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Bölgesel Kalkınma Projesi

Adana İl Genel Meclisi Üyesi Dr. Halil Aksu, Bölgesel Kalkınma Projesi kapsamında İskenderun-Mersin arasındaki sahile duble yol yapılarak bölgenin turizme kazandırılması, Adana'ya yapılması düşünülen sağlık kentinin Tarsus'un güneyine kurulması ve Adana Havalimanı'nın da bu bölgeye taşınması için proje hazırladı.

AK Parti’li il genel meclis üyesi Aksu, yaptığı açıklamada, projenin hayata geçirilmesi için İl Genel Meclisi'ne teklif hazırladığını belirtti. İskenderun-Mersin arasındaki sahilin turizme kazandırılması gerektiğini belirten Aksu, "Bölgenin sahil şeridi 160 kilometre olup bunun 45 kilometresi sulak, sazlık ve benzeri doğal alanlarla kaplıdır. Geri kalan 115 kilometresi ise kum ve denizdir. SİT alanları korunmak şartıyla İskenderun-Mersin arasındaki bu sahile duble yol yaparak deniz sahili turistlere, kuzeyi de işletmecilere tahsis edilmelidir. Ayrıca Seyhan Nehri'nin yatağı da derinleştirilebilir ve böylece şehre kadar deniz ulaşımı sağlanabilir. Bunun içinde nehir yatağındaki kumlar satılarak hem değerlendirilir, hem de sıfır maliyetle yatağın derinleştirilmesi sağlanmış olur" dedi.

Adana Havalimanı'nın da Tarsus'la deniz arasındaki bölgeye taşınması gerektiğini söyleyen Aksu, "Zaman zaman Adana Havalimanı'nın Mersin'e taşınması veya Mersin'e yeni bir havalimanı yapılması gündeme geliyor. Oysa buna hiç gerek yok. Mevcut Adana Havalimanı Tarsus'a taşınırsa bundan her iki şehir de çok rahat faydalanır. Ayrıca Adana'nın kuzeydoğusuna yapılması planlanan sağlık kenti de yine bu bölgeye yapılmalıdır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 10:27:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?