2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Bomba paniği!

Adana'da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ve Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksek Okulu önündeki kavşakta görülen şüpheli paket paniğe neden oldu.

Paket fünye ile patlatılırken, içinden ambalaj köpüğü çıktı. Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Yüreğir ilçesine bağlı Levent Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre D-400 Karayolu kenarında bulunan Adana Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ve Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksek Okulu önündeki kavşakta ve refüjde iki ayrı yerde vatandaşlar 155'i arayarak şüpheli paket olduğu ihbarında bulundu.

Olay yerine gelen polis D-400'ün hem Adana hem de Ceyhan istikametini ayrıca okulun ve çevik kuvvetin önünden geçen yolları da trafiğe kapatarak olay yerine bomba imha uzmanı ekiplerini çağırdı. Olay yerine kısa sürede gelen bomba imha uzmanları refüjde bulunan şüpheli paketi fünye koyarak patlattı. Paketin içinden bir şey çıkmadı. Daha sonra ise çevik kuvvet ve okula daha yakın olan kavşaktaki şüpheli pakete fünye konuldu.

Kontrollü bir şekilde patlatılan paketin içinden de ambalaj köpüğü çıktı. Ancak polis ambalaj köpüklerini incelemek üzere götürdü. Bu arada yollar kapalı olduğu için trafikte tıkanmalar meydana geldi. Aracından inen vatandaşlar yol kenarlarında paketin patlatılmasını bekledi. Paketlerin patlatılmasıyla birlikte trafik açılarak vatandaşlar yollarına devam etti. Bu arada okuldan evlerine giden öğrenciler ve meraklı vatandaşlar refüje oturarak şüpheli paketi görüntülemek için birbiriyle yarıştı.

Paketin okul ve çevik kuvvete yakın olmasının yanı sıra Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un okulun açılış törenine gelmesinden 1 saat önce şüpheli paket ihbarının gelmesi dikkat çekti.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2011 Salı 12:25:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?