2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Bombacı alarmı!

Van'da, Adana'ya gelen bir kişi ihbar üzerine polisler tarafından alınarak merkeze götürülüp arandı.

Olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Cemalpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre PKK'nın eylemsizlik kararını bitirdiği 15 Temmuz'dan sonra dağdan eğitim almış 40 bombacıyı Türkiye'ye gönderdiği istihbaratı gelmesi ve Ankara'da bomba patlamasının ardından polis alarm seviyesini en üst düzeye çıkardı.

Arka arkaya Adana'da, Antalya ve Muğla'da da bombacı yakalanmasıyla birlikte Türkiye genelinde polis gelen bütün ihbarları titizlikle değerlendiriyor. Adana'da da polis bu konuda çok titiz davranıyor. Bugün Van'dan trenle Adana'ya gelen Mahmut B. (25) isimli bir kişi havanın sıcak olmasına rağmen ceket giymesi, gömleğinin altında bir şey saklıyor gibi görünmesi ve birden fazla çantayla dolaşmasından dolayı vatandaşın dikkatini çekti.

Hemen 155'i arayan vatandaş garda şüpheli bir şahıs olduğunu söyleyerek eşkalini verdi. Bunun üzerine polis merkezi ekipleri gara giderek şahsı şehir merkezine giderken yakaladı. Polis otosuna bindirip Yarbaşı Polis Merkezi'ne getirilen şahısın üzerinde ve çantalarında arama yapıldı. Aramada şahsın gömleğinin içinden bir boş şişe çıkması dikkat çekti. Ayrıca şahsın sol bileğinde sözde PKK'nın bayrağının renkleri olan sarı, kırmızı, yeşil ve üzerinde yıldız simgeli bileklik olduğu görüldü.

Polisler çanta ve üst araması yaptıktan sonra şahsı emniyet bahçesine alarak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler şahsı yaklaşık 20 dakika sorguladı. Yapılan GBT sorgulaması ve aramada şahsın olumsuz bir durumu olmadığı anlaşılarak serbest bırakıldı.

Bu arada, Emniyet Genel Müdürlüğü bombacılar nedeniyle yapılan ihbar ve görülün lüzumlu durumlarda her vatandaşı arayabilmek için mahkeme kararıyla süresiz üst arama izni aldığı öğrenildi. Emniyet Genel Müdürlüğü bu kararı 81 ilin emniyet müdürlüklerine ve ilçe emniyet amirliklerine bir yazı ile gönderdi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2011 Cuma 13:48:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?