1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Borç için canından olmuş

OĞLUNUN BORCU İÇİN CANINDAN OLMUŞ

Adana'da, dün akşam kredi kartı komisyonculuğu yaptığı iddia edilen bir işyerinde, başına isabet eden kurşunla öldürülen kişinin katil zanlısı yakalandı. Cinayete, 10 bin liralık alacak-verecek meselesinin neden olduğu ortaya çıktı.

Olay, dün saat 18.30 sıralarında Alidede Mahallesi'ndeki Mısır Çarşısı'nda meydana geldi. Kredi kartıyla tefecilik yaptığı iddia edilen 34 yaşındaki Yusuf Y, kredi kartı borcunu kapatması için 10 bin lira para verdiği 19 yaşındaki Kadir Tunç'un, borcunu zamanında ödemediği gerekçesiyle 30 bin liralık otomobiline el koydu. Aracın, değerinin altında alındığını düşünen Kadir Tunç, yoğurt ve süt ticareti yapan babası 44 yaşındaki Urfan Tunç'dan yardım istedi.

Kumar tutkunu olan ve 3 kez iş kurup iflas ettiği ileri sürülen oğlu Kadir'e yine destek olmak isteyen Urfan Tunç, kayınbiraderi Niyazi Bilgi'yi de yanına alarak konuşmak için Yusuf Y'nin Mısır Çarşısı'ndaki işyerine geldi. Yusuf Y'yi otomobili geri vermesi için ikna edemeyen Tunç ile işyerinde bulunanlar arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine çekmeceden ruhsatsız tabancasını çıkartan Yusuf Y, kurşun yağdırdı. Yusuf Y'nin tabancadan çıkan 5 mermiden biri Urfan Tunç'un başına, biri de

Niyazi Bilgi'nin bacağına isabet etti. Ağır yaralanan Urfan Tunç, olay yerinde öldü. Niyazi Bilgi ise çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yusuf Y. ise olayın ardından kayınbiraderi Yakup T. (24) ile kaçmayı tercih etti.

Polis görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre cinayet zanlısı ile kayınbiraderinin kaçtığı taksinin plakasını belirledi. Taksiciye ulaşan polis, sürücünün verdiği adrese baskın yaptı. Polis, evde gizlenen Yusuf Y. ile Yakup T'yi suç aleti tabancayla birlikte gözaltına aldı.

Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılan 6 çocuk babası Urfan Tunç'un cenazesi yapılan otopsinin ardından Buruk Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularında cinayeti kabul eden Yusuf Y, "Oğlunun 10 bin lira borcu vardı. Borcuna karşılık, kazalı arabasını vermeyi teklif etti. Ben de kabul ettim. Babası değerinin altında olduğunu söyleyip, hakaret etti. Ben de tabancamı çekip vurdum. Böyle olmasını istemezdim, pişmanım" dediği öğrenildi.

OĞLUNUN BORCU İÇİN CANINDAN OLMUŞ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2011 Cumartesi 15:25:01
Güncelleme :29 Mayıs 2011 Pazar 14:43:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?