4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Borç için çocuk kaçırdılar!

20 TL'LİK KEBAP BORCU İÇİN ÇOCUK KAÇIRDILAR

Adana'da, ilköğretim 7. sınıfı öğrencisi, babasının 20 TL'lik kebap borcu için kaçırılarak bir süre alıkonuldu.

Kaçırıldıktan bir süre sonra serbest bırakılan öğrenci, yaşadığı korku dolu anları anlatırken, babası ise "20 TL için adam mı kaldırılır?" diyerek tepkisini dile getirdi.

Edinilen bilgiye göre babasının 20 TL'lik kebap borcu için kaçırılan ve darp edildikten bir süre sonra evinin yakınına bırakılan 13 yaşındaki Mert Y., yaşadığı korkunç anları anlattı.

Akşemsettin İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Mert Y., arkadaşıyla döner almaya giderken babasının alacaklısı olduğunu söyleyen 2 kişinin yanına geldiğini belirterek, "Babamın 20 TL kebap borcu olduğunu söylediler. '4 gün oldu, niye vermedi?' dediler. Bilmediğimi, babamın da borcunu vereceğini söyledim. 2 kişiden birisi arabadan indi. Yüzüme tokat attı. Ben de ağladım. Arabaya zorla aldılar. Götürdüler. Arabada şahıslardan biri sürekli kafama vuruyordu. '20 TL için beni mi kaçırıyorsunuz?' dedim. 'Kes lan' dedi. Bir süre sonra mahalleye geldik. Eniştem gördü. Eniştem polise haber vermiş. Polisler geldi, karakola gittik" dedi.

Baba Erdoğan Y. (32), olayın yaşandığı gün iş için Tarsus'ta olduğunu, işten geç geldiği için kebapçıya olan 20 TL borcunu ödeyemediğini belirtti. Oğlunun kaçırıldığı haberini telefonla öğrendiğini kaydeden Erdoğan Y., "Eniştem telefonla aradı. Çocuğu kaldırdıklarını söyledi. Nedenini, kim olduklarını sordum. Kebapçının 20 TL'lik alacağına karşılık kaldırıldığını söyledi. Duyunca tekrar buraya geldim. Polisler gelmişti. Ekipler müdahale etmişti. Çocuğumu almışlar, kaçıran kişileri de almışlar. Polis merkezine gidip ifademizi verdik. Kendi aramızda anlaşırız, konuşuruz diye şikayetçi olmadım" diye konuştu.

Çocuğunun arabaya zorla bindirildiğini komşusunun gördüğünü, polise haber verdiğini kaydeden Erdoğan Y., Mert'in vücudunda darp izi olmadığını fakat tokat attıklarını vurguladı. Erdoğan Y., "Oğlumu sadece kebap için kaçırdılar. Başka konu, sorunumuz yok. Sürekli alışveriş yaptığımız bir yer. Hangi devirde yaşıyoruz? 17-18 yaşındaki çocuklar yapmış. Bu kadar saçma sapan bir şey olmaz. 20 TL için adam kaldırılmaz" ifadelerini kullandı.

20 TL'LİK KEBAP BORCU İÇİN ÇOCUK KAÇIRDILAR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2009 Perşembe 10:17:04
Güncelleme :3 Aralık 2009 Perşembe 15:32:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?