4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Borçlu okulun suyu kesilecek

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, 2005 yılından bu yana su borcunu ödemeyen okulların suyunu kesecek. ASKİ Genel Müdürü Bayram Merdan, alınan kararı üzülerek uygulamak zorunda kalacaklarını söyledi.


ASKİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 19 milyon TL'lik alacağın 2005 yılından bu yana biriktiğini, 4 yılda 9 kez yazılı birçok kez de sözlü uyarıda bulunulmasına rağmen, okul yönetimlerinin ödeme yapmadıkları ifade edilerek, "ASKİ Genel Müdürlüğümüzün sorumluluk alanı giderek genişlemektedir. Belde ve köylere kadar hizmet veren müdürlüğümüze gelen yoğun talepleri karşılayabilmek için bu alacağımızı acilen tahsil etmemiz gerekmektedir" denildi.


ASKİ Genel Müdürü Bayram Merdan, da yaptığı açıklamada, Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okulların su borçlarının 2004 yılı Aralık ayında yazsa uyarınca bir kez mahsuplaşma ve takas yoluyla sıfırlandığını, ancak okul yönetimlerinin daha sonra da borçlarını ödemediklerini ve birikmesine neden olduklarını belirtti.
Okul yöneticilerinin ödenek yokluğunu gerekçe göstererek 4 yıldır su paralarını ödemediklerini vurgulayan Merdan, 2009 yılı 2. dönem sonu itibariyle Adana'daki ilköğretim okullarının 16 milyon 368 bin 804 TL, 3 milyon 349 bin 238 TL olmak üzere 19 milyon 718 bin 43 TL borçları biriktiğini kaydetti. Borçlu okul yöneticilerini 2006 yılından buyana 9 kez yazılı olarak uyarmalarına rağmen olumlu bir gelişme sağlanamadığını kaydeden Merdan şunları söyledi:


"5216 sayılı yasayla genel müdürlüğümüzün sorumluluk alanı genişledi. Belde ve köylere de hizmet vermeye başladık ve yoğun hizmet talepleri almaktayız. Bu taleplerin karşılanabilmesi için acilen mali kaynağa ihtiyacımız bulunmaktadır. Tarifeler Yönetmeliğimizin 53. maddesinde "Tahakkuk ve tahsilatla ilgili esasları belirlemeye yönetim kurulu yetkilidir" denildiğinden, 9 defa yazılı talepte bulunulmasına rağmen borçlarını ödemeyen okulların tarifeler yönetmeliğimizin 54. maddesi uyarınca suların kesilmesine yönetim kurulumuzca karar verilmiştir. ASKİ hem yasaları uygulamak, hem de halka hizmet verme sorumluluğunda olan bir devlet kurumudur ve bu nedenle 20 Temmuz 2009 tarihine kadar borcu olan okullar adına ödeme yapılmaması veya belli bir program dahilinde ödemeye ilişkin protokol düzenlememesi durumunda okullarımızın suyunu üzülerek kesmek zorunda kalacağımızın bilinmesini isteriz."

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2009 Pazar 19:19:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?