29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Borcu için kaçırılıp işkence yapıldı

ADANA’da 48 yaşındaki İbrahim Akboğa, ödemekte zorlandığı 10 bin YTL borcu yüzünden alacaklıları tarafından kaçırılıp işkence yapılırken vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

Tepebağ Mahallesi, Abidinpaşa Caddesi’nde bulunan bir işhanının 3’üncü katındaki boş bir bürodan gelen bağırma ve yardım isteme sesleri üzerine vatandaşlar 155’i arayarak ihbarda bulunurken, kapıyı kırarak içeri girdi. Kapının kırılması ile içeride bulunanlardan isimlerinin Özcan Avlar ile Mustafa olduğu belirlenen 2’si kaçmayı başarırken, Ayetullah Avlar yakalandı. Zorla tutulup dövülen İbrahim Akboğa da kurtarıldı.

Yediği dayak nedeniyle yüzü şişmiş olan İbrahim Akboğa, polise, konunun alacak verecek meselesinden kaynaklandığını söyledi. Oto kiralama şirketi çalıştırırken, işlerinin bozulması nedeniyle Özcan ve Ayetullah Avlar kardeşlerden 10 bin YTL borç aldığını belirten Akboğa, işyerini kapatıp parayı da ödeyemediğini açıkladı. Alacaklarını isteyen Avlar kardeşlerin konuşmak için yanlarına çağırdığını, plakasını hatırlamadığı bir otomobile binip hareket ettikleri sırada Avlar kardeşlerin kendisine vurmaya başladığını söyleyen Akboğa, “Beni dövüp etkisiz hale getirdiler. Sonra da buraya getirip üzerime kapıyı kapattılar. Borcumu vermediğim taktirde beni öldüreceklerini söylüyorlardı. Ne yapacağımı şaşırdım, korkudan bağırıp yardım istemişim. Kapının kırıldığını, Özcan ile yanında çalışan Mustafa’nın kaçmaya başladığını hatırlıyorum. Saatlerce işkence yaptılar. Kurtarılmasaydım sağ kalacağımı sanmıyorum” diye konuştu.

Ayetullah Avlar gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, olaya karışan Özcan Avlar ile soyadı belirlenemeyen Mustafa’nın yakalanması için çalışmalar başlatıldı. Saldırganlardan şikayetçi olduğunu söyleyen İbrahim Akboğa, Adli Tıp Kurumu’ndan aldığı darp raporunun ardından ifade için karakola gönderildi.

DHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2007 Çarşamba 17:16:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?