4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Borcunu isteyince evi kundaklandı

Adana'da kuyumculuk yapan bir kişi, daha önce kendisinden mal alan ancak borcunu ödemeyen bir kişiden borcunu isteyince, içinde annesinin bulunduğu evin kundaklandığını ileri sürdü.

Edinilen bilgiye göre olay merkez Seyhan ilçesi Ziyapaşa mahallesi K Gülmen apartmanı 4. katta meydana geldi. Kuyumculuk yapan oğlu Serdar Sezgin (30) ile birlikte yaşayan Sevinç Sezgin (55), saat 15.00 sıralarında eve geldi. Ev işlerini yapan Sevinç Sezgin, bir süre sonra kapıda sesler duydu. Evin kapısından dumanlar geldiğini gören Sezgin, kapıyı açınca bir anda alevlerle karşılaştı. Demir kapı olduğu için dışarı çıkamayan Sezgin, pencereden bağırarak aşağıdaki vatandaşlardan yardım istedi.

Yardım çığlıklarını duyan vatandaşlar itfaiyeye haber verirken yangın, kısa sürede söndürülerek eve yayılması önlendi. Yangın haberini duyunca koşarak eve gelen oğlu Serdar Sezgin'e sarılarak gözyaşı döken Sevinç Sezgin, polis merkezine götürülerek ifadesi alındı. Kuyumcu olan oğlunun alacaklarından dolayı icra takibi başlattığı gün kundaklamanın yapıldığına dikkat çeken Sezgin, "Bu kişilerin ismini polise verdik. Bizim hiçbir düşmanımız yok" dedi.

Ev işlerini yaparken kapıdan bir tıkırtı gelmesi üzerine kapıya doğru gittiğini anlatan Sezgin, "Kapıyı açtığımda birden alevler üzerime geldi. Demir kapı kapalı olduğu için dışarıya da çıkamadım. Pencereden bağırarak yardım istedim. Komşularım ve itfaiye yangını söndürdü. Bir ara diri diri yanacağımı sandım ve dualar okudum. Hala korkumu atlatamadım" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2009 Salı 10:49:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?