4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Boş salonlara sinema oynatıyor

Yarım asırlık sinemacı Osman Kaya, büyük umutlarla iki sinema salonu kurduğu Ceyhan'da boş salona film oynatıyor.

Adana'daki eski İlker Film'in sahibi yarım asırlık sinemacı olan Osman Kaya, Ceyhan'da kurduğu son teknoloji ile donatılmış Ceyhan Sinemalarını 2008 yılı ekim ayında açtığını söyledi.

Kaya, geçmiş yıllarda Ceyhan'da 8 yazlık ve 5 kışlık olmak üzere toplam 13 adet sinema salonu bulunduğunu belirterek, "50 yıllık film ve sinema işletmeciliği yapan birisiyim. Ceyhan'daki sinema salonu eksikliğini gidermek için Adana'dan buraya geldim. Geçen yıl 150 bin TL harcayarak, son teknoloji ile donatılmış iki sinema salonu kurdum. Geçmiş yıllarda Ceyhan halkının sinema potansiyelini ve sevgisini çok iyi bilen biri olarak bu boşluğu dolduracağıma inandığım için buraya geldim" dedi.

Türkiye'de ilk vizyona giren filmlerin Ceyhan'da aynı anda gösterime girmesine rağmen büyük bir ilgisizlikle karşılaştığını anlatan Kaya, "Eğer Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve İlçe Emniyet Müdürü Kadir Tüylü'nün özel gayretleri olmasa çoktan bu salonları kapatmıştım. Çünkü bir yılda yaklaşık 70 bin TL zarar ettim. Çoğu zaman 2 ayda toplam 15 bilet sattık. Bazen tek kişiye film oynattığımız günler bile oluyor. Bu ilgisizliğin nedenini anlayamadım. 8 personelle başladığımız işletmemizde şimdi 2 kişi çalışmaktadır. Fiyatlarımız Adana'ya göre yüzde 50 daha ucuz, toplu gösterimlerde ise bu fiyatı daha da aşağıya çekiyoruz. Teknolojik ve konfor açısından İstanbul ve Adana sinema salonlarıyla aramızda hiçbir fark yok" diye konuştu.

Amerika başta olmak üzere Avrupa'da sinema kültürünün çok önemli bir konuma sahip olduğunu hatırlatan Osman Kaya, "Türkiye'de de 3 milyon insanın bu sektörden para kazanıyor. Kimileri internet ve televizyonların sinema sektörünü etkilediğini söylüyor. Ancak Avrupa ve Amerika'da internet ve televizyon imkanları daha ileri olmasına rağmen sinema sektörü tavan yapıyor. Bana göre Türkiye'deki sorun sinema kültürünün yeterince olgunlaşmamasından kaynaklanıyor. Hiçbir zaman televizyon ve internet, sinema izleme zevkini vermez" şeklinde konuştu.

Kaya, Ceyhan'da tek sinema işletmecisi olmasına rağmen bu ilgisizliğin devam etmesi halinde sinema salonlarını kapatmak zorunda kalacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 15:32:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?