2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Boşandığını 2 yıl sonra tesadüfen öğrendi

İddiaya göre, Uzun yıllar Belçika’da çalışan Adem Durmuş Seyhan, 1991 yılında evlendiği eşi Ayşe Seyhan’ın kendisini kıskandığını öne sürerek 2 Ağustos 2002 yılında mahkemeye başvurdu. Adem Durmuş, avukatı aracılığıyla verdiği dilekçesinde "Karımı yurt dışına götürmek istiyorum, kabul etmiyor. Benim yurt dışında iken her türlü kadınla birlikte olduğumu öne sürerek kıskanıyor. Aramızda geçen son tartışmanın ardından bana ağza alınmayacak küfürler etti. Eşimle müşterek hayatı artık sürdüremem. Evlilik temelimiz sarsıldı" dedi.

Adana 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada şahitlerin dinlenmelerinin ardından boşanmalarına karar verildi. Hakim, ayrıca hiç çocuğu bulunmayan Ayşe Seyhan’a 150 milyon lira da tedbir nafakası bağlarken 264 milyon lirayı bulan mahkeme masraflarının da Ayşe hanımın ödemesini uygun gördü.

Bu arada, geçen yıl gerçekleşen boşanmadan habersiz eşiyle birlikteliğini sürdüren Ayşe Seyhan, tapusu Adem Durmuş’un üzerinde bulunan Yurt Mahallesi’ndeki evinin satılmaması için önceden tedbir koydurmak istedi. Ancak yetkililer, Ayşe hanımı telefonla arayarak "Kocanız sizi boşamış, elinde mahkeme kararı var" deyince yaşlı kadın neye uğradığını şaşırdı. Soluğu adliyede alan Seyhan, eline verilen boşanma kararını görünce büyük şok yaşadı. Halen evinde kalan kocasına olup bitenleri soran kadın, "Yok öyle bir şey inanma. Karım olmasan yanına gelmezdim" diye cevap aldı. Adem Durmuş Seyhan’ın avukatının da davayı soran kadının yakınlarına, "Ben böyle bir davaya bakmadım" dediği öğrenildi.

Ne yapacağını şaşıran Ayşe Seyhan, dava açmaya hazırlandığını ve kendisinin kalp hastası olduğunu söyleyerek, "Kocam beni hep kandırdı. İki yüzlü bir insan. O benimle evlenirken sakal uzattı. Belçika’ya giderken sakalını kesip bıyık bıraktı. Şimdi de evleneceği kadın için bıyıklarını kesti. Beni yalancı şahitlerle boşamış. Bu işin içinde avukatta var. Elime mahkeme tebligatı geçmedi. Başkaları benim yerime imza atmış. Benim hiçbir şeyden haberim yok. Kocam bunları M.Ş. isimli kadınla evlenebilmek için yapıyor. Yazıklar olsun. Bunun peşini bırakmayacağım. Hakkımı sonuna kadar arayacağım. Benim hiçbir gelirim yok. Mahkeme masraflarını bile benim üzerime bırakmışlar. Nasıl geçinirim?" diye gözyaşı döktü.

iha-adana
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2004 Cumartesi 11:19:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?