4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Boşnak hacı adayları Adana'da

SIRBİSTANLI BOŞNAK HACI ADAYLARI ADANA'DAN GEÇTİ

Sırbistan'da yaşayan Müslüman Boşnaklar, kara yoluyla hacca gitmek için çıktıkları kutsal yolculukta Adana'da mola verdi.

Boşnak kökenli hacı adayları, molalarını Adana Bosna Kardeşlik, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde verdi. Hacı adaylarını dernek merkezinde misafir eden Dernek Başkanı Fatma Kimunsu, "Kardeşlerimizi Adana'da kucaklamaktan mutluluk duyuyoruz. Buradan kendilerini kutsal topraklara gözyaşlarımızla uğurluyoruz" dedi.

14 yıl önce kurulan Adana Bosna Kardeşlik, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret eden Boşnak hacı adayları, burada dernek üyesi Boşnaklarla hasret giderdi.

Sırbistan'dan hacca gitmek üzere yola çıkan kafilenin başkanı Harun Demiroviç, ülkelerinden bu yıl toplam 170 kişinin hacca gittiğini, bunlardan 100'ünün hava yolunu tercih ettiğini, kalanların ise kara yoluyla bu yolculuğu gerçekleştirdiğini açıkladı.

Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye giriş yaptıklarını ifade eden Demiroviç, "Türkiye'de İstanbul'da ilk molayı verdik. Bizi burada Boşnak kardeşlerimiz karşıladı ve misafir etti. Hac yolundaki ikinci durağımız Adana oldu. Bir gece burada kaldıktan sonra Ürdün, Amman'da bir mola verip Mekke'ye gideceğiz" dedi.

Adana'da yaşayan Boşnaklarla bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Demiroviç, Sırbistan'dan Mekke'ye ulaşmak için toplam 5 bin kilometre yol gideceklerini söyledi. Demiroviç, "Hac ibadetimizi yerine getirip kurbanımızı keseceğiz. Kutsal topraklardan Bayram sonrası Sırbistan'a döneceğiz" diye konuştu.

Kafile, Reşatbey Mahallesi'nde bulunan Bosnalı Salih Efendi Camii'ni ziyaret ettikten sonra yolculuğuna devam etti.

SIRBİSTANLI BOŞNAK HACI ADAYLARI ADANA'DAN GEÇTİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 15:48:04
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 17:22:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?