2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Bossa krizi fırsata dönüştürecek

BOSSA T.A.Ş.'nin çoğunluk hissesini Sabancı Holding'den satın alan Faruk Ebubekir BOSSA markasına güveninin tam olduğunu belirtirken, Strateji ve İş Geliştirme Müdürü Sedef Uncu Akı, Çin'deki gelişmelerin de etkisiyle krizi fırsata dönüştüreceklerini söyledi.

BOSSA'nın yeni patronu Faruk Ebubekir, satın almanın ardından ilk kez basının karşısına çıktı.

BOSSA CEO'su Can Piyale, Yönetim Kurulu Üyesi Mete Yığın ve Akkardan Genel Müdürü Hamdullah Merdane ile birlikte HiltonSA Oteli'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen BOSSA T.A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ebubekir, hem Adana sanayisinin hem de Sabancı Holding'in en köklü kuruluşlarından tekstil devi BOSSA'nın çoğunluk hissesini ülke ekonomisine değer oluşturmak için devraldıklarını belirtti.

Amaçlarının, dünya tekstil sektöründe söz sahibi olan BOSSA'yı, halkın, çalışanların ve hissedarların katkılarıyla daha da ileriye götürmek olduğunu vurgulayan Ebubekir, "Küresel kriz, tüm dünya ekonomisinde durgunluğa sebep olduğu gibi Türk tekstil sektörü de bundan nasibini almaktadır. BOSSA ailesi olarak bizler gelecekten ümitliyiz. Gelecek, rekabetçi yapımız, ürettiğimiz yüksek katma değerli inovatif ürünler, Avrupa pazarına yakınlığımız, kısa termin sürelerimiz, kullandığımız yüksek teknoloji sayesinde bizlerin olacaktır" dedi.

Türkiye ekonomisine, Türk tekstil sektörüne yatırım yapmaktan dolayı kendisini şanslı gördüğünün altını çizen Faruk Ebubekir, "BOSSA markasına güvenim tamdır. Gelecek bizleri haklı kılacaktır" diye konuştu.

"Neden BOSSA?" sorusuna cevap veren Akkardan Genel Müdürü Hamdullah Merdane de, İMKB'de işlem gören en karlı tekstil şirketi olması, farklı tasarım yeteneği, güçlü müşteri portföyü, hızlı servisi, inovatif düşünme kabiliyeti ve operasyonel mükemmelliğinin BOSSA hisselerini satın almalarındaki önemli etkenler olduğunu vurguladı.

Şirketin gelecek hedefleriyle ilgili bir sunum yapan BOSSA Strateji ve İş Geliştirme Müdürü Sedef Uncu Akı ise, dünya genelinde tekstil ve hazır giyim ticaretinin 2015 yılında 580 milyar dolardan 800 milyar dolara yükselmesinin beklendiğinin altını çizerek, bunun hem BOSSA hem de Türk tekstil sektörü için fırsat olduğunu söyledi.

Dünyada bir krizim yaşandığını ancak BOSSA'nın güçlü finansal yapısıyla şu anda çok iyi durumda olduğunu belirten Akı, "Dünyada ekonomiler küçülürken, Çin'de yüzde 7.5 büyüme yaşandı. Bu kriz döneminde bu pazarlar çok önemli hale geldi. Biz BOSSA olarak pazarı tek taraflı düşünmüyoruz. Bir tarafta talep azalması yaşanırken, Hindistan, Rusya gibi ülkelerden talep artıyor" dedi.

Sedef Uncu Akı, küresel kriz nedeniyle maliyetlerin artmasından dolayı Çin'de 2008 yılında 7 bin şirketin kapandığını, 2009 yılında da 9 bin şirketin kapanmasının beklendiğini ifade ederek, "Böylelikle BOSSA'nın rekabette şansı artacak, Türkiye kazanacak ve krizi fırsata dönüştürmüş olacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 11:20:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?