2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

BOSSA'nın yüzde 100'ü bizim olacak

BOSSA T.A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı V.Faruk Ebubekir, yüzde 76 hissesine sahip oldukları BOSSA'nın yüzde 100'üne sahip olabilmek için küçük hissedarlara çağrı yaptıklarını söyledi.

Sabancı Holding'in 57 yıllık şirketi BOSSA'nın yüzde 50.12'sini 76.4 milyon dolara satın alan Akkardan Ticaret ve Sanayi A.Ş.'nin patronu Ebubekir, BOSSA'nın yüzde 100'üne sahip olabilmek için yola çıktıklarını belirtti.

Şu anda BOSSA'nın yüzde 76'sına sahip olduklarını belirten Ebubekir, "Küçük yatırımcıların elinde bulunan yüzde 24'lük hisse için çağrı yaptık. O çağrıdan sonra tahmin ediyorum yüzde 96, yüzde 97'e ulaşacağız. Yani yüzde 100'ü bizim olacak. Onun için yola çıktık" dedi.

"BOSSA'yı alabildiysem, bu Sabancı'nın bana olan hissiyatı ve itimatından dolayıdır" diyen Ebubekir, "BOSSA ismi sektörde çok büyük. Liglerde nasıl oluyorsa, BOSSA ligin başında. Yani öbürü, şu, bu bilmiyorum. BOSSA çok büyük bir şirket. Biz bu şirketi aldık, 50 yerden ses geliyor şimdi; 'beraber çalışalım, beraber yapalım, beraber büyütelim' diye. Hatta satın almak isteyenler var ama satılmayacak. Öyle bir düşüncemiz yok. Gelsinler daima dostane kapımız açık. Gelsinler hep beraber işbirliği de yaparız ama bu işin yürümesi lazım. Yürümesi de ülkenin menfaatine" diye konuştu.

- KRİZ VE BOSSA
Küresel krizle ilgili değerlendirmelerde de bulunan V.Faruk Ebubekir, kriz dönemlerinde yöneticilerine, "Bütün gücünüzü çalışanlarımızın maaşlarını, sosyal alacaklarını, vergileri, şunları bunları ödeyin. Ben kar istemiyorum" dediğini ifade ederek, "Satın almadan dolayı Akbank'a ödenecek borç 7 yıl vadelidir. 2 sene kafam dinç, 3. sene Allah büyük, öderiz. Allah'a çok şükür hiçbir şey olmaz. BOSSA açısından 2009'u çok iyi görüyorum" ifadelerini kullandı. BOSSA'da şu anda 2 bin 400 kişinin çalıştığını belirten Ebubekir, "Kriz nedeniyle bundan 2-3 ay evvel belki 150 kişi çıkarıldı. O kadar. Ama bundan sonra kimse çıkarılmayacak. İşçi çıkarma gibi bir düşüncemiz yok" diye konuştu.

Ekonominin geneli olarak 2009 için iyimser olmadığını kaydeden Ebubekir, şunları söyledi: "Zor bir yıl olacak. Bu ortamda şirketler çok ciddi hareket etmeli, biraz durmasını bilmeli, biraz da ağırdan almalı, iyice tetkik etmeli. Hakikaten kolay bir devre değil. Ama aşılmayacak bir devre de değil ve krizi fırsata çevirmek yüzde 100 doğru. İnanın doğru. Güvensizlik, belirsizlik ortamı ne zaman düzelir? 2010 ortalarında bütün dünya düzelir. Türkiye'de ticaret yapmak zor, ama devam ediyoruz. İşadamıyız, mecburuz."

- DİĞER ŞİRKETLER
Akkardan Ticaret ve Sanayi A.Ş.'nin de Yönetim Kurulu Başkanı olan Ebubekir, "Bizim tek işimiz BOSSA veya Akkardan Otomotiv Sanayi değil, aynı zamanda Banvit'in de büyük hissedarıyız. Banvit'te yönetim kurulu başkan vekiliyim. O da değil, madenciyiz aynı zamanda. Krom işliyor ve Çin'e satıyoruz. Bununla da bitmedi, mermerimiz var, gemi inşaatımız var. Büyük gemiler inşa ediyoruz. Bir sürü iş yapıyoruz. Ama kimse bunları bilmez ve biz bunları reklam için de yapmıyoruz. Ülkemize hizmet etmek için elimizden geldiğince çalışıyoruz" dedi.

Ebubekir, BOSSA'da 2 bin 400, Akkardan'da 450, Banvit'te 2 bin, maden şirketinde 200, mermer şirketinde 150, gemi sanayisinde 200 olmak üzere yaklaşık 5 bin 400 kişiye istihdam sağladıklarını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2008 Pazar 12:26:14
Güncelleme :28 Aralık 2008 Pazar 12:36:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?