29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

BOTAŞ'ta yangın tatbikatı yapıldı

Adana Valiliği ve Sivil Savunma Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen "2007 Afet Tatbikatı" kapsamında, BOTAŞ Limanı'nda yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Adana, Ankara, Bursa, Konya, Afyonkarahisar, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arama kurtarma ekiplerinin katıldığı Türkiye'nin ikinci en büyük afet tatbikatının ikinci gününde, Ceyhan'daki BOTAŞ International Limited'e (BIL) ait limanda yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Vali İlhan Atış, Sivil Savunma Genel Müdürü Atilla Özdemir, Ceyhan Kaymakamı Ayhan Boyacı ve diğer yetkililerin izlediği tatbikatta senaryo gereği; iskeleye yanaşmış tankere petrol yükleyen dolum kollarından birinin deprem sonrası hasar görmesi sonucu yangın çıktı. Bunun üzerine Ana Kontrol Noktası'nda BIL Genel Müdürü Salih Paşaoğlu başkanlığında kriz merkezi toplanarak, neler yapılması gerektiği kararlaştırıldı. İlk olarak gemideki yangın, iki söndürme feribotu tarafından kısa sürede söndürüldü.

Daha sonra denize dökülen petrol, yine kurtarma botlarının yardımıyla özel ekipler tarafından temizlendi.
Hava muhalefeti sebebiyle kısa süren tatbikatı izleyen Vali İlhan Atış, enerji merkezi olan bu bölgede, afetlere yönelik düzenlenen tatbikatı izledikten sonra hiçbir endişesinin kalmadığını belirterek, "Tatbikat ve alınan güvenlik önlemleri, tek kelimeyle harika" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2007 Çarşamba 16:02:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?