2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Böyle Anadolu lisesi olur mu?

Adana’nın İmamoğlu İlçesi’ndeki Anadolu Lisesi binasının hali, okula kayıt yaptırmak için gelen velileri şaşkına çevirdi.

Okul binasının harabeyi andırdığını, tuvaletlerinin kullanılacak durumda olmadığını, muslukların bozuk, fayansların sökülmüş olduğunu, bilgisayar, laboratuvar, kantin, oyun alanının ise bulunmadığını gören veliler, "Çocuğumuz burayı gördüğünde içeri girmek bile istemiyor. Çevresinden kanalizasyon akıyor, etrafta ahırlar var. 2008-2009 öğretim yılı başlamadan eksikliklerin giderilmesi gerekir" dedi.

İlçede hal kompleksi ve tamirhane olarak hizmet veren eski bir binanın ihtiyaç üzerine üç yıl önce eğitime açılan Anadolu Lisesi için düzenlendiğini bildiren okul yetkilileri de bu durumdan rahatsız. Geçen yıl okula kayıt yaptıran 90 öğrenciden 24’ünün kayıtlarını düz liseye aldırdığını bildiren yetkililer, "10 sınıflı okulun mevcudu 340. Eğitimcilerin de psikolojisi bozuldu. 16 bilgisayarımız var, kuracak yerimiz yok. 40 bin YTL’miz var, nereye harcasak boşa gidecek" diye yakındı.

İmamoğlu’nun AKP’li Belediye Başkanı Talat Sırkıntı ise, Anadolu Lisesi yapımı için sekiz dönümlük yer tahsis ettiklerini, görüştüğü yetkililerin de okul yapımının 2010 yatırım programına alındığını söylediğini açıkladı. Başkan Sırkıntı, okulun Halk Eğitim Merkezi’ne ait prefabrik bir binaya taşınmasının planlandığını da belirtip, "Mevcut okula bir kilometre uzaklıktaki bu bina daha geniş, kullanım açısından da uygun. Bu binanın tadilatı, tamiratı işi 85 bin YTL’ye ihale edildi. Ancak, ihaleyi alan müteahhit, çalışmayı başlattıktan bir süre sonra bu paraya bu işi bitiremeyeceğini söyledi. Burasının da yetişmesi zor" dedi.

Velilerden Zeki Boğa, "Bu kadar bakımsız, sıhhatsiz bir ortamda bu çocukların nasıl eğitim yapacaklarını düşünüyorum" dedi.

hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 11:42:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?